7 tips hoe je het beste kunt investeren in vastgoed

Je geld op je rekening laten staan is niet slim en levert je ook niets meer op. In dat geval kun je het beter investeren in vastgoed. Dit kun je op verschillende manier doen. We geven je 7 tips hoe je het beste kunt investeren in vastgoed. 

Investeren voor de verhuur

Dit is de meest voorkomende manier van investeren. Je koopt een pand of appartement en verhuurt deze. Dit een stabiele manier van passief inkomen genereren. Vaak worden er contracten afgesloten voor een langere periode en ben je verzekerd van inkomsten op de langere termijn. 

House flipping

Je koopt een huis, knapt deze helemaal op om deze daarna met een mooie winst weer te verkopen. Voor deze manier van investeren in vastgoed is het belangrijk dat je een goed plan en budget opstelt. Deze manier van investeren is wel een stuk risicovoller dan het verhuren van een pand. 

Zo kun je voor verrassingen komen te staan waardoor een verbouwing duurder uitpakt dan gepland. Dit gaat allemaal ten koste van je winst. Ook loop je meer risico als het niet meteen verkocht wordt. Wordt hij wel verkocht strijk je vaak een flinke winst op. 

Investeren in vastgoedfonds

Als investeert in een vastgoedfonds koop je een aandeel in het fonds. Met het geld van de aandelen investeert het vastgoedfonds in vastgoedprojecten. Zodra er winst behaald wordt met deze vastgoedprojecten wordt dit uitgekeerd aan je. Op deze manier kun je met een lager bedrag instappen, maar toch een leuk rendement verdienen. 

Investeren op de beurs

Ook op de beurs zijn er verschillende vastgoedbedrijven waarin je aandelen kunt kopen. Dit werkt hetzelfde als investeren in een vastgoedfonds. Zodra er winst behaald wordt, wordt dit uitgekeerd aan de aandeelhouders. 

Investeren voor de toekomst

Wat ook steeds populairder wordt is investeren in vastgoed voor de toekomst. Zo wordt er nu een appartement of bungalow gekocht en tijdelijk verhuurd. Als het zo ver is dat je wat ouder bent geworden en gelijkvloers wilt gaan wonen, stop je met het verhuren ervan en ga je er zelf wonen. 

Ook zie je hierbij vaak dat er een appartement wordt gekocht waar eerst de kinderen in gaan wonen. Zodra zij eruit zijn wordt het verkocht en het geld gebruikt voor het pensioen of gaan ze er zelf wonen.  

Investeren in vakantiehuis

Om niet meteen mega veel geld uit te geven, maar tot een leuk huisje te kunnen kopen wordt er steeds meer gekozen voor het aanschaffen van een vakantiehuis. Op verschillende vakantieparken in Nederland kun je al voor een leuk bedrag een vakantiehuisje kopen. Deze wordt vaak gedurende een paar weken per jaar zelf gebruikt voor het vieren van vakantie en de rest van het jaar verhuurd. 

Mogelijkheden in zorgvastgoed

Iets wat ook steeds populairder wordt is het investeren in zorgvastgoed. Dit levert vaak een goed rendement op. Denk hierbij aan zorgappartementen of zorginstellingen. Door de vergrijzing van de bevolking in Nederland is hier namelijk een stuk meer vraag naar. Ook sluiten ze vaak contracten af voor langere periodes. Dit zal uiteindelijk dus een stabiel rendement opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *