Beveilig je woning met veiligheidsbeslag

Vele mensen trekken maatregelen nadat er in hun woning ingebroken is, maar het is belangrijk om van tevoren hierover na te denken en je huis te beveiligen zodat inbrekers geen kans krijgen om je huis binnen te komen. Zo kun je beveiligingscamera’s op verschillende plekken plaatsen zodat je een oogje buitenshuis kunt gooien en zorg je voor een betere beveiliging bij de ramen zodat die niet gemakkelijk open te breken zijn. Maar daarnaast is er ook nog iets anders om je een veiliger gevoel te geven.

Je kunt ervoor kiezen om een veiligheidsbeslag aan de buitendeuren van je huis aan te brengen. Een veiligheidsbeslag voorkomt dat inbrekers met je deursloten kunnen sleutelen. Het zorgt ervoor dat zowel het insteekslot als de cilinder van jouw buitendeur goed beveiligd wordt. Je herkent een veiligheidsbeslag aan het dikke buitenschild. Het is best groot en ligt precies op de profielcilinder.

Wat maakt een veiligheidsbeslag zo effectief?

Inbrekers sleutelen meestal met de schroeven van deuren om zo toegang te krijgen tot je huis. Een veiligheidsbeslag steekt hier een stokje voor. Het grootste voordeel van een veiligheidsbeslag, is dat het geen schroeven aan de buitenkant heeft. De schroeven zitten aan de binnenkant. Dieven kunnen het dus niet gemakkelijk verwijderen. Soms kiezen ze ervoor om met het cilinder te werken en breken ze die gewoon af, maar een veiligheidsbeslag is zo dik, dat een cilinder er niet door kan steken.

Daarnaast zien we dat de buiten- en binnenplaat meestal uit aluminium bestaat. We weten allemaal hoe stevig aluminium is. Een veiligheidsbeslag is zo stevig dat het niet afgebroken, uitgeboord of uitgetrokken kan worden. Het lijkt wel klein, maar het werkt uitstekend. En dat is niet alles. Vaak komen ze met een hardmetalen plaat die net zo stevig is voor een nog betere bescherming.

Zelfs bedrijven gebruiken veiligheidsbeslagen om hun deuren te beveiligen. Het leuke ervan, is dat ze er heel mooie uitzien en eigenlijk niet veel van het uiterlijk van je deur veranderen. Geïnteresseerd? Neem dan een kijkje bij deurbeslag-expert.nl om meer informatie te krijgen en om hun beslagen te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *