De beste tips voor het kiezen van je wanddecoratie

De muren zijn geverfd, de verlichting staat aan en de meubels staan allemaal mooi op hun plaats. Het huis is zo goed als af maar toch kun je het idee hebben dat er iets mist. Geef je woning daarom de laatste finishing touch door wat leuke wanddecoratie op te hangen. Er is ontelbaar veel keuze als het gaat om de wanddecoratie. O je een handje op weg te helpen geven we je daarom 4 belangrijke tips voor het kiezen van de juiste wanddecoratie voor in je woning. 

Kies de juiste plek

De eerste keuze die je moet maken als het gaat om je wanddecoratie is de plek waar je de items wilt ophangen. Niet elk type wanddecoratie komt namelijk overal goed tot z’n recht. Ga elke muur eens langs en probeer je in te beelden hoe het zou staan als daar iets moois zou hangen. Een lege plek boven de muur of boven een laag kastje zou bijvoorbeeld leuk opgevuld kunnen worden. Ga dus goed na welke vlakken wel wat extra aankleding kunnen gebruiken. 

Voor welke uitstraling wil je gaan?

Wil je een rustige uitstraling creëren of ga je liever voor industrieel? De vormgeving en het gebruikte materiaal bepalen voor een groot deel wat de uitstraling zal worden van je wanddecoratie. Denk hier van te voren goed over na en bedenk ook of de items of interieur accessoires wel passen bij de rest van je interieur. Zo bespaar je en hoop tijd tijdens je zoektocht en filter je makkelijk de dingen eruit die je zowiezo wel en zowiezo niet wilt gebruiken. 

Voor hoeveel items wil je gaan?

Nu je weet voor welke stijl je wilt gaan kun je gaan bedenken hoeveel items je wilt gaan gebruiken. Wil je meerdere items samen voegen zodat er een leuke collage van foto’s of schilderijen ontstaat of houdt je het liever rustig? Als je liever voor een groot item gaat kan het een leuk idee zijn om een grote wandspiegel of groot kunstwerk op te hangen. Dit zal meteen veel sfeer aan de ruimte toevoegen. Wanneer je voor een collage wilt gaan zal dit er erg vrolijk uit komen te zien! Wel vergt het samenvoegen van verschillende items wat meer van je tijd en je vormgevend vermogen.

Een passende kleur

Bij het kiezen van de juiste kleur kun je eens nagaan welke kleuren er allemaal al terugkomen in je interieur. Kijk eens naar de kussens, de wanden en de meubels. Ga dan voor een kleur die hierbij past. Je kunt er voor kiezen om alle wand items in dezelfde kleur te houden of om meerdere kleuren te laten terug komen. Als je voor dit laatste gaat dan moet je wel rekening houden met kleurencombinaties en of verschillende kleuren wel mooi staan samen. 

Wij hopen dat bovenstaande tips jou gaan helpen om de juiste wanddecoratie voor in je woning te vinden. Hou bij het maken van je keuze rekening met de sfeer die je wil creëren en hoe de verschillende items matchen met de rest van je interieur. Dan moet het gegarandeerd goed komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *