Slimme rookmelder

De voordelen van een slimme rookmelder

Tegenwoordig worden steeds meer apparaten slim gemaakt. Hoewel de voordelen hiervan bij sommige apparaten, zoals slimme tandenborstels, moeilijk te bekennen zijn, heeft een slimme rookmelder veel voordelen ten opzichte van een normale rookmelder. Een slimme rookmelder zorgt er namelijk voor dat je meer hebt aan de meldingen die er zijn, ook als je niet thuis bent, en het kan er tegelijkertijd voor zorgen dat er minder vals alarm wordt geslagen. Dit laatste zorgt er namelijk voor dat je minder snel geneigd bent om de rookmelder permanent uit te schakelen.

Slimme rookmelder

Weet van brand, waar je ook bent

Normale rookmelders hebben als grote nadeel dat je ze alleen thuis kan horen. We brengen een aanzienlijk deel van onze tijd buitenshuis door, en als er brand ontstaat op het moment dat je weg bent heb je dus helemaal niets aan de rookmelder. Een slimme rookmelder kan via het internet een melding op je telefoon weergeven, waarna jij verdere actie kan ondernemen. Je kan bijvoorbeeld de beelden van je beveiligingscamera’s controleren en hierna de brandweer bellen. Ook kan je er in sommige smart home-systemen voor zorgen dat de brandweer automatisch wordt ingelicht als er een rookmelder afgaat.

Voorkom vals alarm

Een vals alarm is een veelvoorkomend probleem bij rookmelders. Er zijn namelijk veel dingen die ervoor zorgen dat een rookmelder af kan gaan. Een fornuis en een broodrooster produceren namelijk ook een klein beetje rook. Ook kan douchen voor een dusdanig grote hoeveelheid damp zorgen dat de rookmelder denkt dat er iets aan de hand is. Een slimme rookmelder kan je voor een paar minuten uitschakelen waardoor je geen last meer hebt van een eventueel vals alarm. Dit voorkomt dat je de batterij van de rookmelder na een vals alarm losmaakt en daarna simpelweg vergeet om de batterij weer aan te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *