Deurbeslag: met deze keuzehulp vind je perfectie

Het plaatsen van het deurbeslag is vaak één van de laatste taken die nog moet worden uitgevoerd na een verbouwing, een renovatie of nieuwbouw. Soms wil je ook van beslag veranderen omdat je je interieur een make-over hebt gegeven. De term deurbeslag is een verzamelnaam voor alles wat aan je deur gemonteerd kan worden, dus deurklinken, rozetten en schilden, scharnieren, deurknoppen, brievenbussen en zelfs deurbellen. Voor verschillende soorten deuren heb je verschillend beslag nodig. Deze keuzehulp helpt je bij de aankoop.

Deurbeslag in de juiste stijl

Het klinkt voor de hand liggend, maar het is belangrijk dat jij je deurbeslag aanschaft in de juiste stijl. Dat heeft te maken met de stijl van je interieur en je eigen smaak. Daarbij wil je dat al het beslag in je hele woning of in een bepaalde ruimte hetzelfde is. Het materiaal is dan belangrijk, want dat bepaalt het uiterlijk van je beslag. Houd het hetzelfde en je zorgt voor eenheid en continuïteit in je interieur. Of je nu op zoek bent naar één deurklink of beslag voor je hele huis, de stijl is het eerste waar je een beslissing over maakt.

Beslag dat past bij de functie van de deur

Verschillende deuren hebben verschillende soorten deurbeslag nodig. Dat komt doordat de functie van iedere deur anders is. Het is dus belangrijk dat je het beslag kiest wat jouw deur functioneel maakt. De onderstaande voorbeelden lichten dit beter toe.

  • De voordeur: het deurbeslag van de voordeur moet veilig en kwalitatief zijn. Je wilt een goed slot met een keurmerk, een knop aan de buitenkant en een klink aan de binnenkant. Verder kun je denken aan een bijpassende brievenbus, deurbel en nummerplaatje.
  • De toiletdeur: de deur naar het toilet en de badkamer moet een slot bevatten. Er zijn ook andere deuren waarbij een slot handig is, zoals de deur naar je kantoor, je slaapkamer of je praktijk.
  • Een standaard deur: een standaard deur in je woning, bijvoorbeeld van woonkamer naar keuken, moet alleen een deurklink hebben, zodat je de deur dicht kunt doen of open kunt houden.

De afwerking

Als je deurbeslag plaatst, dan doe je dat over gaten in je deur. Deze gaten moeten worden afgedekt en dat gebeurt met een schild of met rozetten. Een rozet is een klein plaatje dat om de deurklink geplaatst wordt en het gat afdekt. Deze zijn te krijgen in allerlei vormen. Bevat de deur ook een slot, dan kun je daar een tweede rozet voor gebruiken. Met een schild dek je alles in één keer af. Dit is een plaat materiaal die zowel het gat van de deurklink als het gat van het slot onzichtbaar maakt. Over het algemeen heeft een schild een wat moderner uiterlijk rozetten zijn wat klassieker.

Een goede winkel vinden

Het is zaak dat je een goede winkel vindt waar je je deurbeslag kunt bestellen. Webwinkels zijn vaak het goedkoopste en hebben tegelijkertijd het grootste aanbod. Bij twijfel kun je altijd de showroom bezoeken en spreken met een medewerker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *