Dit moet je weten voordat je een badkamermeubel aanschaft

Voordat je een badkamermeubel aanschaft is het belangrijk dat je voor jezelf een aantal zaken duidelijk hebt. Badkamermeubels zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei soorten, maten, stijlen en uitvoeringen. Kies je voor een massief eikenhouten meubel? Of heb je liever een zwart meubel met een marmerlook? Kies je voor een meubel met een wastafel? Of vind je het mooier om over losstaande waskommen op het meubel te beschikken? Dit zijn allemaal vragen die jij jezelf kunt stellen voordat je een nieuw meubel koopt. Ook zijn meubels voor de badkamer verkrijgbaar van verschillende merken. Ieder merk heeft eigen eigenschappen en dus ook eigen voor- en nadelen. 

Wat is je budget

Ook een niet onbelangrijk punt is het budget wat je beschikbaar hebt voor je nieuwe badkamermeubel. Ook wanneer je budget wat minder toereikend is kun je nog steeds een nieuw meubel aanschaffen alleen is de keuze die je hebt mogelijk wat beperkter. Je kunt jezelf vast en zeker wel voorstellen dat een MDF meubel goedkoper is dan een meubel wat gemaakt is van tegels met een marmerlook. Ook betaal je vaak voor het merklabel wat aan het meubel verbonden is. Toch is het mogelijk om een goede kwaliteit badkamermeubel te kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Je kunt hiervoor op zoek gaan naar aanbiedingen of een kijkje nemen tussen het assortiment bij een badkamerspeciaalzaak. 

Een zwevend badkamermeubel

Naast alle eerder genoemde keuzemogelijkheden kun je ook kiezen uit de bevestigingswijze van het badkamermeubel. Je kunt kiezen voor een meubel wat je gewoon op de badkamervloer neer kunt zetten, maar je kunt ook kiezen voor een zwevend meubel. Het voordeel van zo’n zwevend meubel is dat de vloer vrij blijft en je deze dus heel gemakkelijk schoon kunt maken. Even met de stofzuiger en de dweil eronder en schoon is de vloer. Ook kun je kiezen uit een wastafel of waskommen. Het voordeel van een wastafelblad is dat je ook dit blad gemakkelijk schoon kunt maken en daarnaast is zo’n blad ook een stuk eenvoudiger te bevestigen dan losse waskommen. ‘Gemak dient de mens’ zeggen ze wel eens. Denk dus goed na voordat je een nieuw meubel voor je badkamer aanschaft. 

De kleur van het meubel

De kleur van je nieuwe badkamermeubel is ook niet geheel onbelangrijk. Je wilt immers geen knalrood meubel in een badkamer met een industriële stijl plaatsen. De kleurmogelijkheden met betrekking tot badkamermeubels zijn eindeloos. Zo kun je niet alleen kiezen voor grijs, wit of zwart, maar ook voor een massief houten meubel met een bepaalde kleur was. Wat dacht je bijvoorbeeld van smoked oak? Dit is een kleur die vaak gebruikt wordt op eikenhout. Door deze kleur op het eiken aan te brengen ontstaat er een soort grijze waas op het hout. Zo’n massief houten meubel misstaat zeker niet in een badkamer met een landelijke stijl, maar kan natuurlijk ook heel goed toegepast worden in een badkamer met een industriële stijl. Het uitzoeken van een badkamermeubel wat voldoet aan jouw persoonlijke wensen en behoeften is misschien lastiger dan je denkt. De keuzemogelijkheden bij Douche Concurrent voor zo’n meubel zijn namelijk eindeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *