Drie tips om je eetkamer stijlvol in te richten

Als je een nieuwe woning hebt gekocht of gehuurd wil je de woning waarschijnlijk ook stijlvol en naar jouw smaak inrichten. Misschien neem je spullen mee uit je oude woning maar wellicht ga je ook nieuwe spullen aanschaffen. Maar waar let je nu op bij het inrichten van je woning? Hoe zorg je ervoor dat het geheel bij elkaar past  en de kleuren mooi op elkaar zijn afgestemd? Als je bijvoorbeeld een eetkamer hebt, is het wel fijn als je eettafel en eetkamerstoelen ook passen bij de kleur van de gordijnen en de muren. Je kunt sowieso altijd beginnen met online wat inspiratie opdoen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar witte eetkamerstoelen dan kun je met de zoekterm ‘eetkamerstoel wit’ heel veel verschillende soorten bekijken. In deze blog vind je nog een aantal tips over hoe je je eetkamer stijlvol kunt inrichten. 

Stem de kleuren van je meubels op elkaar af 

Bedenk van te voren welke kleuren je graag voor je meubels zou willen hebben en bekijk ook van te voren of deze kleuren goed bij elkaar passen. Vaak kun je online een tekening of schets maken zodat je al een beetje kunt zien hoe het eruit komt te zien en of de kleuren bij elkaar passen. Wil je bijvoorbeeld dat de kleur van de eetkamerstoel blauw wordt dan kun je kijken welke kleur eettafel hierbij zou passen. Je kunt natuurlijk ook altijd bij een woonwinkel naar binnen lopen om inspiratie op te doen in een van de showrooms. Bij een woonwinkel kun je vaak ook gratis advies maken en kan een digitale tekening van je eetkamer worden gemaakt. 

Kies voor een bepaalde stijl

Als je wilt dat je meubels mooi op elkaar afgestemd kun je ervoor kiezen om de meubels in een bepaalde stijl te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een industriële stijl, gebaseerd op de fabrieksgebouwen en interieurs. Een industrieel interieur geeft je eetkamer een stoere en moderne uitstraling. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een retro interieur stijl met veel ronde vormen, warme kleuren en grafische prints. Veel mensen kiezen tegenwoordig ook voor een vintage interieur met een aantal tweedehands meubels en mooie natuurtinten. 

Besparen op een stijlvolle inrichting 

Een stijlvolle inrichting hoeft absoluut niet heel erg duur te zijn. Woonwinkels hebben vaak meubels in verschillende prijsklassen die je soms ook prima met elkaar kunt combineren. Bij een woonwinkel kun je ook aangeven welk budget je te besteden hebt en je krijgt dan meteen advies over meubels die binnen jouw budget passen. Het is ook altijd een goed idee om in de gaten te houden wanneer de uitverkoop plaatsvindt. Veel woonwinkels geven tijdens de uitverkoop hoge kortingen en dit scheelt natuurlijk veel geld. Zeker als je meerdere meubels nodig hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *