Elektrische boxspring in slaapkamer

De eigenschappen van een elektrische boxspring

Een boxspring is het meest comfortabele bed wat men kan kopen. De elektrische boxspring is de meest geavanceerde variant omdat elke houding elektrisch verstelbaar is door middel van een motor en bedieningspaneel. Ideaal dus voor personen met (langdurige) rug, nek en wervelproblemen. Maar ook voor mensen zonder klachten is een elektrische boxspring een gezond bed om in te slapen. Tevens kun je er jaren plezier van hebben doordat je kunt lezen in bed, tv kunt kijken en afzonderlijk het rug, nek, hoofd of voeten gedeelte kunt verstellen. Verder heeft een elektrische boxspring net als alle andere soorten diverse kleuren, materialen en pootjes. Sommige bedden hebben een lade of opbergbox. Je kunt het bed combineren met hoofdboard of voeten board. Dus een bed naar wens op maat. Ook kun je gaan voor lage of hoge boxsprings. Met een afstandbediening is het bed op afstand makkelijk te verstellen. Ook zijn de duurzame materialen van deze bedden een kwalitatieve aanwinst voor een lange levensduur.

Matrassen voor een elektrische boxspring
Bij een (elektrische) boxspring zijn vele matras soorten te verkrijgen. De veel gebruikte koudschuim matrassen doen het goed in de ventilatie waardoor zweet en vocht worden verminderd tijdens het slapen. De matrassen hebben een bepaalde HR waarde. Het beste is om te kiezen voor koudschuim met HR tussen de 50 en 65. Deze matrassen beschikken over een stevig ligcomfort.

Traagschuim werkt goed voor lichamelijke klachten aan het wervelkolom omdat deze zichzelf perfect naar jouw gewenste slaaphouding vormen. Traagschuim werkt met minder druk waardoor je ook makkelijk om kunt draaien in bed. Op een elektrische boxspring kun je ook traagschuim matrassen leggen. De meest gebruikte matrassen zijn pocketvering matrassen voor elektrische boxspring bedden. Deze hebben een stabiele ligging door gevulde pockets die zich vormen naar elke houding in het bed. Ook zijn dit sterke matrassen met de juiste hardheid voor de meeste personen. Zwaardere personen hebben vooral baat bij pockets omdat het matras nauwelijks indeukt.

Polyetherschuim matrassen hebben door hun lichte eigenschappen een fijne veerkracht om op te liggen. Ze zijn makkelijk te verplaatsen en mee te nemen op reis. Ook op een elektrische boxspring zijn deze matrassen een goede keuze. Echter zijn deze matrassen meer geschikt voor kinderen en lichte personen vanwege deukvorming, mindere ventilatie en kortere levensduur. Zeker als je veel zweet en een hoge warmtebeleving hebt zijn deze goedkopere matrassen minder geschikt.

Daartegenover zijn natuurlatex matrassen wel weer heel fijn als je een goed ventilerend matras wilt dat geen deuken vormt. Deze zijn extra zacht en comfortabel. Ook gaan deze matrassen zeer lang mee op een elektrische boxspring.

Kortom, als je de beste comfort wilt kies je voor een verstelbare boxspring. Hierdoor kun je uitgaan van een ergonomisch bed dat elke klacht kan verminderen. Ook kunnen deze bedden goed als zorg bed worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *