Game room inrichten; handige tips

Een game room biedt de perfecte plaats om heerlijk ongestoord te kunnen gamen. Welke echte gamer wil dit nu niet? Stel je eens voor, een speciale kamer voor jouw urenlange en spannende gamesessies! Hoe je de kamer inricht is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, maar misschien heb je toch nog inspiratie of wat tips nodig. Er zijn meerdere factoren belangrijk bij het inrichten van een game room. Ergonomisch zitten is natuurlijk essentieel, maar je moet ook de juiste belichting hebben. Verder kun je de kamer met kleine decoraties wat persoonlijker maken. Daarom hebben wij speciaal voor jou een lijst met tips samengesteld en hopen wij dat dit jou een beetje op weg kan helpen! 

 1. Dé kamer kiezen
  De eerste stap is om van tevoren de beste kamer te kiezen voor je project. Heeft de kamer een stroomaansluiting? Want je moet natuurlijk wel je apparaten aan kunnen sluiten. Kijk ook goed naar de ruimte, want er moet voldoende ruimte zijn voor je bureau en draaistoel. Als je te veel spullen in een kleine kamer propt wordt het al gauw snel chaotisch en dat is zeker niet iets wat je wilt in je game room. Je wilt het natuurlijk allemaal zo relaxed mogelijk hebben! Het is ook verstandig om de kamer geluidsdicht te maken. Vooral als je multiplayer games speelt en je kamer misschien grenst aan andere kamers. Als het dan namelijk rumoerig wordt kun je je huisgenoten irriteren en dat wil je natuurlijk niet! Vaak helpt bijvoorbeeld een tapijt al gauw. Heb je altijd je koptelefoon op? Dan hoef je hier natuurlijk niet verder over na te denken!
 1. Hét bureau
  Een belangrijk onderdeel van je kamer. Ook je bureau moet groot genoeg zijn zodat er voldoende ruimte is voor je apparaten. Denk hierbij aan je monitors, toetsenbord etc. Om je rug en schouders niet te veel te belasten is het slim om een verstelbaar bureau aan te schaffen. Zo kun je de tafel afstellen op jouw lichaamslengte. Je kunt dan ook afwisselen tussen zitten en staan om zo af en toe je rug te ontlasten. 
 1. Dé gamestoel
  Naast het perfecte bureau heb je ook de perfecte gamestoel nodig. Gamestoelen hebben vaak een race of futuristisch design, wat de look van jouw game kamer natuurlijk helemaal afmaakt. Ook zijn de stoelen ergonomisch en bieden ze je een goed zitcomfort. Ben je een console gamer? Dan zit je natuurlijk veel meer voor flastcreens. In dit geval is het handig om een chille fauteuil of kleine bank aan te schaffen. 
 1. Dé monitor set-up
  Een krachtige monitor is erg belangrijk. Verder heb je ook minimaal 2 monitoren nodig om op een pc te kunnen spelen. Sommige echte gamers gebruiken zelfs 4 monitoren! Wil je het allemaal perfect uitgestald hebben? Dan kun je het beste een monitorbeugel gebruiken. Deze kun je vastschroeven aan je bureau en de monitoren zo naast of boven elkaar plaatsen. Het handige van zo een beugel is dat je de schermen ook kunt draaien of kantelen. Zo heb je voor jezelf altijd de perfecte positie voor het beeld. Met een beugel bespaar je ook ruimte waardoor je genoeg plek over houdt voor bijvoorbeeld je toetsenbord. Verder zorgt het natuurlijk ook gewoon voor een strakke uitstraling. 
 1. Dé juiste verlichting
  Licht heeft niet alleen invloed op je concentratievermogen, maar ook op je game-ervaring! Game je vaak overdag? Dan is het natuurlijk perfect om gewoon met daglicht te gamen. Plaats je bureau daarom op een goede plek. Je moet goed opletten, want de juiste lichtinval is erg belangrijk. Directe lichtinval van achteren kan bijvoorbeeld reflecteren op je scherm en dit is natuurlijk niet handig voor tijdens het spelen. Ook is het vermoeiend en zwaar voor je ogen. Probeer je bureau zo neer te zetten dat het zonlicht vanaf de zijkant komt. Game je vaak avonds? Dan móet je kunstmatig licht gebruiken. Probeer het licht van achter je monitor te laten schijnen zodat je indirect licht hebt. Zet hierbij ook je kamerverlichting aan en zorg er natuurlijk voor dat geen enkel licht direct op je monitor valt, want nogmaals, je wilt geen reflecties in je scherm. Wil je een flitsend design? Dan kun je LED-strips aan je bureau bevestigen. Het handige aan deze strips is dat je de kleur kun wijzigen én je kunt de kleur aanpassen aan jouw toetsenbordconfiguratie! Hoe vet is dat!?
 1. Kabelbeheer
  Je computer met bijhorende monitor, toetsenbord, muis of misschien zelfs luidsprekers kunnen een hoop kabels hebben. Zoek dit van tevoren goed uit. Kijk óf er kabels zijn en hoeveel. Zo heb je een overzicht van alle kabels. Verder is het handig om kabelbinders te gebruiken als je meerdere kabels hebt. Sommige bureaus hebben ook een kabelgoot die je kunt gebruikten. Ook moet je opletten dat je directe kabeltoegang hebt tot je router. Je wilt natuurlijk geen games verliezen door een haperende wifi!
 1. Decoratie
  Jouw persoonlijke touch is natuurlijk ook erg belangrijk. Echte gamers zijn vaak echte nerds die allerlei verzamelobjecten hebben uit films of games. Heb jij dit ook? Dan is je game room dé plaats om dit tentoon te stellen! Je kunt de objecten of figuren in vitrines of op wandplanken plaatsen. Zo maak je de kamer helemaal af! 

Als je aan al deze tips denkt dan wordt jouw kamer nog leuker! En hoe lekker is het om te gamen in een perfect uitgeruste game room? Daarom is het belangrijk om er wat tijd in te investeren om het goed te plannen en om het goed in te richten. Met de juiste meubels en opzet kun je heerlijk lang profiteren van een super game room!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Verhuiskosten.com. Bekijk de website voor alles over verhuizen en het voorkomen van verhuisstress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *