Hoe gebruik je een whiteboard op kantoor?

Een whiteboard kan op vele manieren gebruikt worden. Je ziet ze in scholen waar ze gebruikt worden tijdens de les. Iets wegvegen dat met stift geschreven is beter dan krijt wegvegen, omdat stiften geen stof of residu achterlaten die je dan moet schoonmaken. Ook is een whiteboard in huis ideaal voor de studerende kind om zo zijn of haar huiswerk en lessen beter te begrijpen. Maar ook in kantoren zul je veel whiteboards vinden.

Het komt misschien weleens voor dat je een presentatie moet geven. Een flipover lijkt wel een goede keus, maar dan moet je telkens van balden wisselen en ga je op den duur meerdere flipovers moeten kopen. Een whiteboard is veel gemakkelijker en veel beter voor het milieu. Je geeft je collega’s de nodige informatie en veegt het dan weg. Dit is misschien niet de juiste optie wanneer je collega’s aantekeningen moeten maken, maar ook hiervoor is er een eenvoudige oplossing. Er zijn ook digitale whiteboards die op het beeldscherm van computers kunnen verschijnen en het overnemen veel gemakkelijker maken.

Andere voordelen van een whiteboard.

Je zult misschien denken dat je zo een whiteboard dan op kantoor gaat moeten laten omdat het vervelend gaat zijn om deze telkens weer naar huis te brengen, maar dat is niet het geval. Als je wilt, kun je een verrijdbare whiteboard nemen die gemakkelijk te verplaatsen is. Ideaal voor wanneer je voor je werk naar andere locaties moet gaan om presentaties te houden.

Maar je hoeft niet altijd op een whiteboard te schrijven als je niet wilt. Een whiteboard heeft een glanzende witte oppervlakte die ook op ander manieren gebruikt kan worden. Er kunnen beelden op het board geprojecteerd worden en dat kan natuurlijk heel handig zijn voor een presentatie. Je ziet dus dat je veel kunt doen met zo een whiteboard. Het ziet er niet alleen professioneel uit, maar geeft je ook nog gemakken die je goed op kantoor kunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *