Huis direct verkopen? Verkoop het aan een opkoper

Je bent klaar voor een nieuwe stap en hebt besloten je woning te verlaten. Spannend, want er komt veel bij kijken. Een verkoop is een aardige tewerkstelling waarbij er ook nog eens veel opties zijn. Ga je bijvoorbeeld voor een makelaar, of juist niet? En wat als je er ook nog eens heel snel weg wilt? Als je je huis direct verkopen wilt kan het een optie zijn te verkopen aan een opkoper of investeerder. Welke voordelen dit met zich meebrengt, leggen we je in deze blog uit.

Redenen om snel je huis te verkopen

Er zijn meerdere redenen waarom je je huis direct verkopen wilt. Natuurlijk speelt sentiment een grote rol wanneer je ervoor kiest je woning in de verkoop te zetten. Als de knoop is doorgehakt, wil je er ook graag zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je wel veel mooie herinneringen in de woning opgebouwd en was de keuze lastig om te maken. Of ben je juist gedwongen het huis te verkopen omdat jij en je partner uit elkaar zijn gegaan. Ook is de instabiliteit van de huidige huizenmarkt een reden om je woning zo snel mogelijk in de verkoop te zetten: berichten dat de huizenbubbel op knappen staat gaan al een tijdje rond.

Je huis direct verkopen aan een opkoper

Zoals je leest zijn er meerdere redenen om snel van je woning af te willen. Een opkoper kan hierin hulp bieden. Dit is een persoon of bedrijf wat huizen opkoopt om deze vervolgens weer door te verkopen of onder te huren. Je begrijpt dat deze dat vooral doet om winst te maken: de woning gaat vaak door naar jonge gezinnen, starters of expats uit het buitenland. Ook worden veel woningen na een grondige renovering weer voor een goede prijs doorverkocht. Wanneer jij je huis direct verkopen wil, zal een opkoper je meteen te hulp schieten. Er is vaak geen hypotheek financiering nodig en er kan dus snel geschakeld worden. Wanneer er notarissen beschikbaar zijn, kan er dus enorm snel een verkoop plaatsvinden. Het kan allemaal al binnen twee dagen geregeld zijn!

De voordelen 

De snelheid van het traject is één van de grootste redenen van een verkoop aan een opkoper. Het is natuurlijk ideaal dat je heel snel door kan met je leven en niet hoeft te wachten op alle administratieve vertraging die komt kijken bij een traditionele verkoop. Je wilt immers zo snel mogelijk van je woning af. Ook vervalt de drie dagen bedenktijd, die normaal gesproken wel geldt. Je verkoopt namelijk altijd zonder voorbehouden. Hierbij kan je ook denken aan bouwkundige inspecties die je bij een traditionele verkoop verplicht bent. Bij een opkoper hoef je je hier geen zorgen over te maken!

Je huis direct verkopen zonder makelaar kan voor sommige mensen ook een reden zijn. Een makelaarscourtage is niet nodig, want je hebt direct contact met de opkoper. Dit is helemaal fijn als je je huis moet verkopen vanwege financiële problemen. Deze kosten kan je dan weer mooi in eigen zak houden. Wanneer je je huis direct verkopen wil, is werken met een opkoper dus ideaal!

Snel je woning verkopen? Neem contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *