Inspiratie voor decoratie aan de muur

Een interieur mooi inrichten is erg belangrijk voor een huis. Zonder goede decoratie is het huis nog kaal en onpersoonlijk. Door Decoratie aan de muur te hangen of accessoires te gebruiken in je huis, kun je een huis een stuk gezelliger maken. Er zijn verschillende soorten decoraties die je kunt gebruiken voor het inrichten van je huis. Denk aan planten, kussentjes of kaarsjes. Dit zijn natuurlijk niet de enige accessoires die je kunt gebruiken. Het is ook leuk om decoratie aan je muren te hangen. Niemand wil immers enkel kale muren in huis. Dat geeft weinig sfeer en is niet gezellig.

Schilderijen voor sfeer en kleur

Een van de meest bekende manieren om je muren aan te kleden, is door schilderijen op te hangen. Schilderijen heb je natuurlijk in alle soorten en maten die jij je kunt bedenken. Bovendien is deze vorm van decoratie aan de muur voor veel budgets haalbaar. Je hebt schilderijen soms al voor een paar euro bij een woonwinkel, maar er zijn ook unieke schilderijen te koop voor een hoger bedrag. Verder passen schilderijen ook in vrijwel elk interieur, omdat je zelf de kleuren en stijlen kunt kiezen. 

Muurstickers gebruiken als decoratie aan de muur

Een andere manier om je muren wat kleur te geven, is door gebruikt te maken van muurstickers. Muurstickers worden tegenwoordig door veel mensen gebruikt. Sommige muurstickers hebben enkel woorden of teksten, maar er zijn ook stickers met vormen of prints. De mogelijkheden van muurstickers zijn wel wat kleiner dan die van schilderijen. De stickers zijn vaak wat subtieler, simpeler en minder opvallend dan schilderijen. Perfect voor mensen die wanddecoratie willen hebben, maar niet van grote of opvallende dingen houden. Wanneer het tijd is voor wat nieuwe stickers, kun je deze gemakkelijk verwijderen, zonder dat de muur beschadigt. 

Foto’s aan de muur hangen

Om een huis écht persoonlijk te maken, kun je natuurlijk ook foto’s aan de muur hangen. Foto’s van vakanties, foto’s met vrienden of foto’s van je kinderen. Door je favoriete foto’s in te lijsten, kun jij jouw mooiste herinneringen elke dag opnieuw herinneren en herbeleven. Je kunt één foto als groot formaat laten afdrukken en inlijsten voor aan de muur, maar je kunt ook meerdere foto’s uitprinten. Je kunt dan meerdere (kleine) foto’s naast elkaar ophangen als een soort collage. Op die manier heb je al je favoriete herinnering bij elkaar.

Plankjes en kastjes aan de muur

Naast afbeeldingen, schilderijen en teksten, kun je ook kasten of planken aan de muur hangen. Op deze plankjes of in de kasten is het mogelijk om mooie decoratie neer te zetten. Planten, kaarsen, potjes, vaasjes. Dit zijn allemaal voorbeelden van de vele mogelijkheden die deze voorwerpen geven. Op de planken en in de kasten is het ook nog mogelijk om foto’s neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *