Je keuken spuiten in een andere kleur. Hoe makkelijk gaat dat?

Wanneer je bent uitgekeken op je keuken, dan kun je natuurlijk een hele nieuwe keuken aanschaffen. Is je keuken echter nog in goede staat, dan kun je hem ook eenvoudig laten voorzien van een nieuwe kleur en afwerking. Je keuken is dan weer als nieuw! Om jouw keuken een nieuwe look te geven kun je deze laten spuiten. Hoe werkt dit en wat zijn de voordelen van je keuken spuiten?

Laat je keuken spuiten door een professional

Je kunt natuurlijk zelf je keuken spuiten, maar voor een professioneel resultaat raden wij je aan om dit te laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Zij hebben vele jaren ervaring en weten precies hoe ze jouw keuken moeten schilderen en spuiten. Jij bent verzekerd van een prachtig resultaat en krijgt bovendien 3 jaar garantie. Een bijkomend voordeel van je keuken laten spuiten is dat je het beste kleuradvies krijgt. Je kunt om inspiratie op te doen gratis kleurkaarten aanvragen en langskomen in de showroom.

Hoe werkt je keuken spuiten?

Wanneer je hebt besloten om je keuken te laten spuiten kun je allereerst een offerte aanvragen. Dit kan via e-mail en whatsapp. Voor een vlotte afhandeling vermeld je jouw naam, adres, woonplaats en stuur je de foto’s van je huidige keuken mee. Binnen 24 uur krijg je de offerte toegestuurd. Heb je interesse en wil je nu graag voorbeelden zien of inspiratie opdoen? Je kunt dan langskomen in de showroom of gratis kleurkaarten opvragen. Twijfel je over de nieuwe look van je keuken? Vraag dan advies van de kleuradviseur. Wanneer je akkoord gaat met het voorstel van de spuiterij, dan worden er twee data gepland. Tussen de twee data zitten 7 tot 10 dagen.

Het proces van keuken spuiten

Op de eerste dag komen vakmensen de deuren en laden van jouw keuken demonteren en worden de vaste onderdelen van jouw keuken in de gekozen kleur geschilderd. De deuren en laden worden meegenomen naar de spuiterij.

Eenmaal bij de spuiterij aangekomen worden de laden en deuren schoongemaakt en ontvet. Wanneer de keukendeuren zijn voorzien van een folie wordt deze verwijderd en eventuele oneffenheden worden weggewerkt. Vervolgens worden de laden en deuren geschuurd en in de hechtprimer gespoten. In het geval van MDF wordt er een vulgrond primer gebruikt. Wanneer de primer droog is worden alle laden en deuren strak geschuurd waarna ze worden klaargemaakt voor de afwerking. Nu kan het spuiten zelf beginnen.

De keuken spuiten

De laden en deuren worden in de gewenste kleur gespoten. Je kunt kiezen of je de onderdelen rondom wilt laten spuiten of alleen aan de buitenkant inclusief de kopkanten. Wanneer je kiest voor een hoogglans afwerking wordt de buitenzijde gepolijst. Nu alle stappen van het spuiten zelf voltooid zijn wordt het resultaat gecontroleerd. Voldoet alles aan de eisen, dan worden de onderdelen van jouw keuken verpakt en klaargezet om gemonteerd te worden aan jouw keuken. 7 tot 10 dagen na de eerste afspraak komen de vakmensen terug om de laden en deuren te monteren en alles goed af te stellen. Het keuken spuiten is nu voltooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *