Je thuiswerkplek inrichten doe je zo

We werken de laatste maanden natuurlijk allemaal steeds meer thuis. Waar het tot twee jaar geleden voor veel werkgevers een absolute no-go was. Zien we dat er nu steeds meer werkgevers de mogelijkheid geven om één of meerdere dagen vast thuis te kunnen werken. Dit heeft als grote voordeel dat je natuurlijk minder ruimte nodig hebt op kantoor en voor je werknemers heeft het als grote voordeel dat ze meer vrijheid hebben en dit vaak ook zo ervaren. Ondanks het feit dat het thuiswerken voor veel mensen nog niet altijd een structureel karakter heeft gekregen, is het wel aan te raden om te investeren in een goede thuiswerkplek. Niet alleen voor je productiviteit, maar ook voor je gezondheid. Om je een idee te geven hoe jij een thuiswerkplek inrichten kunt met minimale inspanning, hebben wij een aantal tips voor je.

Kies een aparte ruimte

Het is natuurlijk veel gezelliger om gedurende de dag gezellig aan de keukentafel te blijven zitten. Helemaal wanneer je partner of kinderen ook thuis zijn, is dit leuker, dan wanneer je jezelf weggestopt hebt op zolder. Toch is het wel aan te raden een aparte ruimte in te richten voor jezelf. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je niet gestoord kunt worden, maar geeft het je ook het idee dat je daadwerkelijk op een andere locatie aan het werk bent. Je kunt je voorstellen dat het niet ideaal is dat je tot 17.00 uur aan de keukentafel aan het werk bent, vervolgens de laptop dichtklapt en om 17.15 aan dezelfde tafel aan het eten bent. Door een aparte ruimte te creëren, zal je echt het idee hebben dat je thuis komt.

Zorg voor de juiste meubels

Op het moment dat je regelmatig thuis werkt, moet je er rekening mee houden dat je zo’n 6 tot 8 uur per dag achter je pc of laptop zit. Het is dan wel belangrijk dat je dit doet terwijl je de juiste houding hebt. Het is dus aan te raden om te investeren in een goede bureaustoel en bij voorkeur ook in een bureau welke in hoogte verstelbaar is wanneer jij je thuiswerkplek inrichten gaat. Je zult namelijk merken dat wanneer je niet de juiste houding aanneemt, dit al snel kan leiden tot vervelende klachten met een lagere productiviteit tot gevolg.

Zorg voor goede ventilatie

Er is niets zo belangrijk als frisse lucht. Frisse lucht zorgt ervoor dat je voldoende zuurstof in de lucht zit, waardoor je je een stuk fitter voelt. Niet alleen zorgt dit voor een verhoogde productiviteit, maar voorkomt het ook dat je moe wordt of hoofdpijn krijgt. Niet voor niets zie je daarom op steeds meer kantoren in aanvulling op ventilatieroosters ook verschillende luchtzuiverende planten. Deze planten hebben namelijk niet alleen een praktische functie, maar ook nog eens een decoratieve toegevoegde waarde. Dus ondanks het feit of je nu wel of geen mogelijkheid hebt tot het ventileren van de ruimte waar je werkt, is het aan te raden toch zeker één of misschien zelfs wel twee planten neer te zetten, voor een gezelliger en sfeervoller thuiskantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *