Keuzehulp: meubels kopen voor een schitterend en stijlvol interieur

Niet iedereen heeft ontwerptalent en meubels kopen is voor de één een vreugd en voor de ander een nachtmerrie. Gelukkig heb je echt geen talent en ruimtelijk inzicht nodig om een mooi interieur samen te stellen. Er zijn voldoende hulpmiddelen die je kunt toepassen waarmee je voor jezelf exact bepaalt wat je wilt aanschaffen al voordat je de winkel binnen stapt. Het geheim is een goede voorbereiding en dan is meubels kopen een makkie. Met de onderstaande keuzehulp hoef je geen Nathalie Schalke te zijn om een stijlvolle inrichting samen te stellen.

Stap 1: meubels kopen begint thuis

Neem een dag de tijd om je goed voor te bereiden. Deze belangrijke dag is bedoeld om jouw gedachten te ordenen en te bepalen welke meubels je kopen wilt, welke stijl je wilt hanteren en welke kleuren en materialen je terug wilt laten komen.

  • Teken een plattegrond op schaal van de kamer(s) die je wilt inrichten. Bepaal welke meubels je kopen wilt en hoe je de beste inrichting creëert. Met een plattegrond maak je zichtbaar hoeveel ruimte een zithoek precies inneemt, welk soort bed het beste past en of je een eettafel voor 10 man wel kwijt kunt.
  • Je weet welke meubels je wilt kopen, maar wat vind je mooi? Het is tijd om na te denken over de stijl. De beste manier om dat visueel te maken is door een moodboard samen te stellen. Pinterest is daar een ideaal programma voor. Door afbeeldingen te rangschikken zie je al snel wat je mooi vindt en wat wel en niet bij elkaar past.
  • Je weet welke meubelen je aan wilt schaffen, je weet welke stijl je wilt gebruiken; nu is het tijd om te bepalen welke kleuren en materialen de hoofdrol gaan spelen. Wees selectief, want deze keuzes zorgen ervoor dat alle elementen in je interieur een eenheid vormen.

Stap 2: geschikte winkels en meubels selecteren

Door goed de tijd te nemen voor de eerste stap heb je je een beeld gevormd van hoe je je kamers wilt inrichten. Nu is het zaak om de meubels daarbij te zoeken. De beste manier om dat te doen is door de online winkels van de meubelzaken te bekijken, want daar heb je toegang tot het gehele assortiment. En dat vanuit je eigen fauteuil. Maak een selectie van de meubels die je kopen wilt door deze te vergelijken met je plattegrond, moodboard, kleuren en materialen. Als ze aan alle eisen voldoen en passen, dan kun je ze toevoegen aan je shortlist. Vergeet niet dat je best meubelen kunt kopen bij verschillende winkels, want zo lang ze passen binnen jouw richtlijnen passen ze bij elkaar.

Stap 3: naar de winkels

Meubels koop je niet zonder ze in het echt bekeken en uitgeprobeerd te hebben. Neem je selectie mee naar de winkels en hak de knoop daar door. Als je deze drie stappen volgt is meubels kopen een fluitje van een cent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *