vloertegel

Kies voor vloertegels woonkamer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je huiskamer? Dan is het slim om te kiezen voor vloertegels woonkamer. Tegels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, geven je huiskamer een warme en mooie uitstraling en bieden je een hoop praktische voordelen. Of je nu op zoek bent naar een tegelvloer die past bij een industriële woonstijl, of naar een tegelvloer die past bij een moderne woonstijl, alles is mogelijk. Van tegels met een houtlook tot tegels met een marmerlook, er zijn talloze soorten vloertegels woonkamer verkrijgbaar.

De juiste tegelvloer

Wanneer je op zoek gaat naar een mooie tegelvloer voor je huiskamer, is het belangrijk dat je ongeveer weet wat je zoekt en dat je een bepaald budget in gedachten hebt. De prijzen van vloertegels woonkamer variëren namelijk enorm. Zo is de prijs die je per m² natuursteen betaald een stuk hoger dan de prijs die je per m² keramiek betaald. Ook is het slim om alvast na te denken over de grootte van de tegels. Je kunt namelijk kiezen uit een tegelvloer die bestaat uit verschillende tegelgroottes, uit een tegelvloer die bestaat uit 80×80 tegels of uit een tegelvloer die bestaat uit wat kleinere tegels. Wanneer je de huiskamer ruimer wil laten lijken, is het vaak aan te raden om juist voor grotere tegels te kiezen. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden met betrekking tot de juiste tegelvloer. Voor iedere interieurstijl is de geschikte tegelvloer verkrijgbaar. 

De voordelen van vloertegels woonkamer

Vloertegels woonkamer bieden je verschillende voordelen. Zo kun je een tegelvloer perfect combineren met vloerverwarming. Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in hun huiskamer, maar vloerverwarming is niet met iedere vloersoort te combineren. Dit geldt echter wel voor vloertegels. Ook is een tegelvloer duurzaam. Zo’n vloer slijt niet wanneer hier dagelijks huisdieren en spelende kinderen overheen lopen. Een tegelvloer is bestand tijdens de meeste invloeden van buitenaf en zal dus niet zo snel beschadigen. Tevens zijn vloertegels in de woonkamer gemakkelijk schoon te maken. Vuil hecht niet aan de tegelvloer en je kunt zo’n vloer gemakkelijk dweilen. Dit in tegenstelling tot een houten vloer. Zo’n vloer mag je niet te nat en te vaak dweilen aangezien er dan mankementen aan de vloer op kunnen treden. 

Hoe leg je een tegelvloer?

Heb je eenmaal de juiste tegelvloer uitgekozen en wil je aan de slag met het leggen van de vloertegels woonkamer? Dan is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. In de eerste plaats is het belangrijk dat je berekent hoeveel tegels je nodig hebt. Vervolgens is het belangrijk dat je kijkt of de ondergrond vlak is. Dit is namelijk essentieel bij het leggen van een tegelvloer. Indien de ondergrond niet vlak is, kun je de oneffenheden bijwerken met egalisatiecement. Tot slot is het aan te raden om twee spandraden te trekken. Zo zorg je ervoor dat de tegelvloer gelijkmatig gelegd wordt. Tijdens het leggen van de tegelvloer is het raadzaam om te werken met afstandsblokjes. Hierdoor is de tussenruimte tussen iedere vloertegel even groot en krijg je een strak resultaat. Ben je zelf nu niet zo handig? Dan is het raadzaam om de vloertegels in je woonkamer te laten leggen door een erkende tegelzetter. Hierdoor ben jij straks verzekerd van een prachtige tegelvloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *