Leer alles over de verschillende soorten bankstellen

Er zijn talloze verschillende bankstellen te koop. De uiteindelijke keuze die je maakt, is volledig afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt. Je moet nadenken over de kleur, stijl, grootte, vorm, enzovoort. Om de zoektocht wat makkelijker te maken, hebben we hier een overzicht gemaakt van een aantal soorten bankstellen. Lees gauw verder voor meer informatie.

In een woonkamer kunnen stoelen natuurlijk niet ontbreken. Ben je op zoek naar design stoelen? Eicholtz vinden wij een geweldig merk met een unieke uitstraling! Neem hiervoor snel een kijkje op de website van Solfelt.

Hoekbanken

De eerste variant die we hier bespreken is de hoekbank. Dit is een zeer populaire optie voor veel mensen, omdat het een snelle en eenvoudige manier is om een gezellige zithoek te creëren. Bovendien kan je op dergelijke bankstellen veel mensen kwijt. En als je geen bezoek hebt, kan je zelf genieten van een heerlijke voetensteun. Hoekbanken zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen en je kunt ze zelfs in een u-vorm bestellen.

Slaapbanken

Als je op zoek bent naar multifunctionele bankstellen, is een slaapbank een goede optie. Deze kan je overal neerzetten waar je wilt en in een handomdraai omtoveren in een comfortabel bed. Dat maakt ze ideaal voor in een kleine studentenkamer of voor die extra kamer in je huis. Slaapbanken komen in allerlei soorten en maten, waarbij vooral de breedte van het bed iets is waar je goed op moet letten. Er zijn namelijk zowel één- als een tweepersoons slaapbanken verkrijgbaar.

Chaise lounge

Chaise lounge betekent letterlijk ´lange bank´ in het Frans. Deze bankstellen hebben een klassieke uitstraling en waren in de 18e eeuw met name in Frankrijk zeer geliefd. In de afgelopen decennia vind je steeds vaker moderne varianten van deze eeuwenoude bankstellen in de winkels. Ze zijn tegenwoordig zelfs beschikbaar als hoekbank, wat het voor veel mensen een interessante keuze maakt.

Eetkamerbanken

Hoewel de meeste bankstellen in de woonkamer worden geplaatst, zijn er ook speciale modellen die geschikt zijn voor eetkamers. Deze eetkamerbanken zijn over het algemeen wat hoger en hebben minder dikke kussens, wat ze heel geschikt maakt voor aan de eetkamertafel. Als je op zoek gaat naar een eetkamerbank, kan je kiezen uit een aantal verschillende materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout, leer of stof. Elk van deze opties heeft zo zijn eigen voordelen en het kan dan ook geen kwaad om voor de zekerheid de hulp in te roepen van een expert.

Opbergbanken

De laatste van de verschillende soorten bankstellen die we hier bespreken zijn de opbergbanken. Opbergbanken zijn eigenlijk precies wat het woord al zegt: banken die tegelijkertijd dienen als opbergruimte. Deze ruimte bevindt zich over het algemeen onder het zitvlak, dat je met een speciaal handvat of lint gemakkelijk omhoog kunt trekken. Veel mensen kiezen ervoor een opbergbank in de gang te plaatsen, zodat je een handige plek hebt om je schoenen aan te trekken en op te bergen.

Advies vragen

Met al deze bankstellen, kan het soms lastig zijn om een keuze te maken. Daarom is het altijd verstandig naar een meubelspeciaalzaak te gaan, om de verschillende opties daar van dichtbij te bekijken en tegelijkertijd de hulp van een expert in te roepen. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste bank mee naar huis neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *