Met je tijd meegaan? Dit zijn de keukentrends voor 2023

Is je keuken aan vervanging toe? De keuken is een ruimte in huis waar we veel tijd doorbrengen. Niet alleen om te koken, maar uiteraard ook om te eten en vaak is het ook de plek waar we de dag bespreken tijdens het avondeten. Het is dus belangrijk dat je je op je plek voelt in de keuken. Met de keukentrend van 2023 ga je met de tijd mee en wordt jouw keuken weer het hart van het huis. 

Rustige kleuren

In 2023 zijn neutrale kleuren weer helemaal in. Kies bijvoorbeeld voor een keuken met gebroken wit of beige als algemene kleur. Je kunt ook kiezen voor een houtgekleurde keuken, of wat dacht je van een kleur als olijfgroen? Ga voor een effen oppervlak of kies voor geribbelde houtfronten om de uitstraling van je keuken net dat beetje extra sfeer te geven. 

Bovenkasten

Wanneer je voor een nieuwe keuken kiest, is het altijd lastig om te bepalen waar je je spullen gaat opbergen. Een trend die terug is van weggeweest zijn dan ook de bovenkasten. Met gesloten kasten boven het aanrecht weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt om al je spullen op te bergen. Door met dichte kasten te werken zorg je voor een rustige uitstraling in de keuken, wat altijd handig is als je tijdens het koken niet te veel afgeleid wilt worden. 

Een industriële look

Een industriële inrichting is de laatste jaren erg populair gebleken en dat geldt ook voor de keuken! Werk bijvoorbeeld met houttinten, of zorg met een bakstenen muur voor een authentieke uitstraling. Ook glas is erg populair als je kijkt naar de keukentrends 2023. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een glazen deur tussen de keuken en de woonkamer, zodat er genoeg licht binnenkomt.

Duurzaamheid

Uiteraard is ook duurzaamheid onderdeel van de keukentrend 2023. Hoewel het geen specifieke stijl is, zie je steeds vaker dat mensen kiezen voor duurzame onderdelen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de aanrechtbladen vervangen in plaats van een volledig keukenblok, of kun je een oud meubel opknappen om het zo weer een nieuwe uitstraling te geven. Wil je juist van je spullen af? Overweeg dan om het naar de kringloopwinkel te brengen, in plaats van het gelijk bij het grof vuil te storten.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *