moderne keukens

Moderne keukens: hoe herken je ze en wat zijn je opties?

De meeste Nederlandse moderne woningen worden voorzien van schitterende moderne keukens. Het is een stijl die bijzonder populair is en die ook duidelijk te herkennen is. Het is de tegenhanger van de klassieke keuken en de landelijke keuken, met veel versieringen, ronde lijnen en een warme sfeer. Moderne keukens zijn daar het tegenovergestelde van. Maar hoe herken je deze keukens en als jij een moderne keuken wilt aanschaffen, wat zijn dan je opties?

Zo herken je moderne keukens

De moderne keuken herken je door de strakke lijnen en naadloze ontwerp. Kasten en apparaten zijn hierin verwerkt en niet zichtbaar. Er zijn geen rondingen te vinden en alles is scherp, symmetrisch en minimalistisch. Daardoor stralen moderne keukens ook rust uit, want de oppervlakten zijn egaal en ononderbroken. Je zal regelmatig kastjes aantreffen zonder grepen zodat dit karakter gewaarborgd blijft. Het geheel is strak, leeg en geordend, perfect aansluitend bij een modern interieur en een moderne woning.

Welke kleur kies je?

Je moet allereerst een keuze maken uit de kleur voor je moderne keuken. De frontjes van de laden en kasten kunnen in hoogglans worden uitgevoerd en dat wordt vaak gedaan met wit, zwart of rood. Er zijn ook veel moderne keukens waar grijstinten centraal staan, net als bij industriële keukens het geval is. Dat wordt dan gecontrasteerd met houtkleurige elementen, om wat extra warmte toe te voegen en voor een interessant geheel. Meubelen, bijvoorbeeld, of accessoires in een lichte houtkleur steken af tegen het strakke van de rest van de keuken.

Moderne materialen

Een andere manier waarmee je moderne keukens invulling kunt geven is door je materiaalkeuze. Graniet en composiet zijn dan moderne keuzes voor het aanrechtblad, bijvoorbeeld. Deze kunnen in verscheidene kleuren worden uitgevoerd en zijn ook krasbestendig en stootvast. Kunststof is een steeds populairder wordend materiaal voor de frontjes. De mogelijkheden zijn eindeloos en de prijs is vriendelijk. Verder zie je in deze keukens ook veel RVS, voor kranen, spoelbakken, apparaten enzovoort.

Een strakke inrichting

De moderne keuken herken je ook door de strakke inrichting. Minder is meer en dat betekent dat de ruimte open blijft en dat draagt bij aan het rustgevende en symmetrische gevoel. Veel keukens die groot genoeg zijn hebben een kookeiland. Dat is een perfecte optie als je kook- en woongedeelte in één kamer zijn ondergebracht. Je kunt het kookeiland dan gebruiken als manier om beide gedeelten van elkaar te scheiden. Maar veel open moderne keukens hebben ook een kookplaat in het eiland, waardoor je een maaltijd kunt koken terwijl je betrokken blijft met de mensen in de woonkamer.

Op zoek naar een nieuwe keuken? Superkeukens.nl.

Een keuken voor de toekomst

Als je je moderne keuken aan gaat schaffen, dan doe je dat waarschijnlijk met een specialist. En wat betreft kleuren is er dan eigenlijk niets te gek. Denk goed na over de uitvoering en zorg ervoor dat je deze over 10 jaar nog steeds mooi vindt. Moderne keukens zijn keukens waar je ongetwijfeld niet door zult worden teleurgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *