Plinten: Zo heb je de beste oplossing

Ben je op zoek naar plinten om jouw huis volledig af te kunnen werken? Dan zal jouw zoektocht een groot aantal mogelijkheden opleveren. Een plint komt namelijk in verschillende vormen en maten en je moet daarom goed op gaan letten wat het beste bij je gaat passen. Dit maakt het niet altijd eenvoudig om een aankoop te doen. Ook zijn er veel winkels die jou hiermee kunnen helpen. Een van de winkels die niet overgeslagen mag worden bij jouw aankoop is Mooie Plinten. Maar waarvoor heb je ze nodig en hoe maak je een keuze?

Plinten maken jouw vloer goed 

Plinten schaf je niet alleen aan voor de sier. Naast dat het bijdraagt aan de sfeer in jouw woning hebben ze ook nog een belangrijke functie. Als je geen plint toevoegt aan de vloer, zal de vloer namelijk niet zo netjes liggen. De vloer heeft dan namelijk nog ruimte om te bewegen. Voornamelijk bij houten vloeren kan dit op de langere termijn problemen opleveren, doordat de vloer bijvoorbeeld bol gaat staan of uit de groeven schiet. Binnen een niet al te lange tijd moet je dan weer overgaan op een nieuwe vloer of ben je langer bezig met de herstelmogelijkheden. 

De beweging bij houten vloeren 

Plinten zijn er voornamelijk voor houten vloeren. Een laminaatvloer zal bijvoorbeeld altijd gaan werken. Door de temperatuurschommelingen zal de vloer uitzetten en weer krimpen. Aan de randen, zoals bijvoorbeeld bij de muur, deurposten en buizen, is het een vereiste om een plint te plaatsen. Hiermee vul je de ruimte op die gehouden is bij het leggen van de vloer en jouw vloer zal minder gaan bewegen. Het ziet er daarbij direct mooier uit als de ruimte tussen de vloer en de wand opgevuld is door middel van een plint. 

Het wegwerken van kabels 

Echter zijn plinten voor meer dingen goed dan alleen het creëren van een goede vloer. Zo kun je door middel van een plint ook kabels wegwerken in de woning. Er zijn namelijk holle muurplinten beschikbaar, waar je de kabels doorheen kunt laten lopen. Jouw elektronica kan hierdoor een goede plek krijgen, waarna er geen wirwar aan kabels te vinden is. Op een later moment is dit ook eenvoudiger te verwijderen, waardoor een verandering van het interieur geen probleem meer op hoeft te leveren. Als je echt geen veranderingen meer aan wilt brengen, kun je hier ook gewoon platte plinten voor gaan gebruiken. 

Een andere uitstraling creëren 

Hoewel plinten dus voornamelijk functionele eigenschappen hebben, zal het ook aan de uitstraling van jouw woning veel gaan doen. Een vloer ziet er namelijk aantrekkelijker uit als deze volledig afgewerkt is. Door voor een plint te gaan die bij jouw stijl past, kun je het dus ook gewoon als accessoire gaan gebruiken. Tevens kun je dan bij de sierplinten of grenen plinten kijken om nog meer te kunnen realiseren. Je zult daarom altijd alle mogelijkheden voor jezelf op een rij moeten zetten, zodat alles in jouw woning op elkaar aan gaat sluiten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *