Vintage klokken passen in verschillende interieurs

Het huis of een ruimte inrichten is voor veel mensen best een leuke activiteit om mee bezig te zijn en er zijn ook tal van aspecten die je hierin kan betrekken. Naast de grote onderdelen, zoals de kleuren van de muren, de vloer en natuurlijk het meubilair, zijn er tal van kleinere interieur attributen die de ruimte helemaal afmaken. Een van deze onderdelen binnen de ruimte die je in vrijwel in elk huis in Nederland tegenkomt is de klok.

Er zijn tal van verschillende klokken in wel duizenden soorten en maten. Wanneer je een klok kiest voor een specifieke ruimte dan wil je natuurlijk dat deze goed past binnen de bestaande inrichting. Een vintage klok is bijvoorbeeld een klok die erg populair is en goed tot zijn recht komt binnen verschillende interieur stijlen.

Tip: Retro Klok | Grote Retro Wandklokken Collectie

Vintage klokken opnieuw uitgebrachte klokken uit een andere tijdsperiode

Trends en mode zien we veel terug in bepaalde sectoren, zoals bijvoorbeeld in de kledingindustrie. Ook op het gebied van klokken zijn er vaak speciale trends te ontdekken in verschillende periodes. Wanneer specifieke (klok)stijlen die bijvoorbeeld tientallen jaren geleden al trending waren nogmaals worden uitgebracht dan spreken we ook wel van retro of vintage klokken. 

Een vintage klok kan bijvoorbeeld een klassieke klok in een goudkleur zijn die goed past in een soortgelijk interieur, maar kan bijvoorbeeld ook een houten variant met meerdere kleuren zijn die dan weer goed past in een hippe of moderne inrichting. Er zijn diverse soorten vintage klokken die je onder andere online kan bestellen. Hieronder vallen wandklokken als een koekoeksklok, maar ook een staande stolpklok valt binnen deze categorie.

Vintage flipover klok is ideaal voor in de keuken of slaapkamer

De ruimte waarin de klok hangt is uiteraard bepalend voor het type klok qua uitstraling. Daarnaast is het ook belangrijk dat de functie goed aansluit bij de ruimte. Zo is voor een klok in de woonkamer het vooral van belang dat deze er mooi uitziet terwijl je een klok in de keuken ook als kooktimer wil kunnen gebruiken en de minuten weergave hierbij belangrijk is.

Uitgelicht: Vintage Klok | Grote Vintage Wandklokken Collectie

Voor dit laatste scenario is een vintage flip over klok een uitermate geschikte variant die er niet alleen heel gaaf uitziet en past in moderne keukens of slaapkamers, maar ook nog eens zeer functioneel is door de exacte minutenweergave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *