Warm de winter door met infrarood panelen

Heb je ooit wel eens gehoord van een infraroodpaneel? Het zijn verwarmingspanelen die je overal kan plaatsen. Je kunt ze in het plafond of aan de muur bevestigingen. Je kunt ze zelfs in de badkamer plaatsen. Hierdoor hoef je niet meer met een koud gevoel uit de douche te stappen. Infrarood panelen zijn betaalbaar en efficiënt. Je hebt  geen centrale verwarming meer nodig. Ze zijn 100% elektrisch en verwarmen de objecten in een ruimte in plaats van de lucht zoals radiatoren doen. Je hoeft infraroodpanelen ook niet de hele dag aan te laten staan zoals bij een centrale verwarming. De panelen verwarmen snel en blijven een tijdje warm. Welke voordelen bieden infrarood panelen? Waarom zou je moeten overstappen van centrale verwarming naar infrarood panelen? Lees hier meer!

Duurzaam 

Infrarood panelen zijn duurzamer dan een centrale verwarming. Dat komt omdat deze werken op groene energie die geen co2 uitstoot. Een centrale verwarming stoot wel co2 af en blijft de hele dag aanstaan. Een infrarood paneel hoef je niet de hele dag aan te laten staan om het warmer te krijgen, omdat de warme lucht een tijdje blijft hangen. De objecten in de kamer waar het paneel hangt worden rechtstreeks verwarmd. Centrale verwarming verwarmt de lucht. Zodra je die uitzet gaat de warme lucht weer weg. Hierdoor wordt het weer kouder. Je kunt infrarood panelen ook als bijverwarming gebruiken als je niet volledig wilt overstappen. Daarnaast zijn infrarood panelen heel makkelijk te installeren. Je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te stoppen en het is klaar voor gebruik. Hierdoor bespaar je installatie kosten die je bij een centrale verwarming wel zou hebben.

Verdeling en gezondheid 

Infrarood panelen zijn gezonder dan de luchtcirculatie die de centrale verwarming afstoot. Net zoals bij een centrale verwarming moet je niet te lang dicht bij een infrarood paneel gaan zitten. Je kunt dan net zoals bij een centrale verwarming hoofdpijn krijgen. Je kan ook verbranden want het is natuurlijk heet. Het wordt daarom aangeraden om bijvoorbeeld in plaats van 1 keer een 900 watt infrarood paneel 3 keer een 300 watt infrarood paneel te plaatsen en deze goed te verspreiden over de kamer. Zo heb je een beter verdeelde warmte en zul je niet dicht bij een paneel hoeven te zitten zodat je gezond en veilig lekker in een warme ruimte zit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *