Familie kamer rooker meubels

Wat is een Art Deco Rooker?

De Rooker serie van Art Deco staat bekend om haar goede kwaliteit en optimaal zitcomfort. Alle banken en fauteuils hebben een verscheidenheid aan kleuren en interieurs, ook de houtkleur van de armleuningen en bijzettafels hebben meerdere kleuren. De Rooker serie 02 valt te herkennen aan de ronde vormen en warme design van de banken en fauteuil. De Art Deco Rooker 03 collectie is strak gelijnd en rond gevormd. Ze zijn wit parelmoer of zwart van kleur.

Hoe is Art Deco ontstaan?

De Art-Decostijl roept losbandigheid op, het gebrul van de jaren twintig, veel nieuwe dingen en natuurlijk ook associaties met nieuwe dingen. Natuurlijk waren de jaren twintig en dertig het tijdperk van de jazz-, swing- en filmindustrie. Het was een tijd van grote crisis en het was een broeinest voor de opkomst van het fascisme. Het belangrijkste is dat dit een periode is van snelle ontwikkeling in ontwerp en decoratie.

De naam Art Deco komt van de grootschalige moderne kunsttentoonstelling die in 1925 in Parijs werd gehouden, de “Exposition des Arts décoratifs et Industriels modernes”. Frankrijk is de grootste deelnemer aan deze tentoonstelling. Veel andere Europese landen hebben ook vertegenwoordigers gestuurd om aan de bijeenkomst deel te nemen. Nederland stelde een inzending voor onder leiding van de Amsterdamse School. Een typisch voorbeeld van Art Deco-architectuur is het Tuschinski Theater in Amsterdam in 1921.

Wat zijn kenmerken van een Art Deco Rooker?

  • Strakke lijnen
  • Ronde vormen
  • Beperkt aantal kleuren
  • Fluwelen stoffen

Strakke lijnen

Als je een Art Deco Rooker voorbij ziet komen, vallen die vaak te herkennen aan de rechte lijnen die opvallen. Dit kan ook een patroon vormen bestaande uit strakke rechte lijnen. Op de Rookers zie je dit regelmatig terug komen. Dan zie je op de rugleuning rechte lijnen naar boven. Maar ook op de zijkanten van de Rookers kan dit terugkomen, zowel op een bank als op een fauteuil.

Ronde vormen

In de meubelen van Art Deco zie je vaak de ronde vormen terugkomen. Zo ook bij de Art Deco Rooker. Daar staat dit meubelstuk ook om bekend, het geeft een nette uitstraling volgens de geleerden.

Beperkt aantal kleuren

Een ander kenmerk van de Art Deco Rooker is dat het product te verkrijgen is in een beperkt aantal kleuren. Art Deco gebruikt slechts een beperkt aantal kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn rood, zilver, zwart en felle kleuren. De heldere kleur kan bijvoorbeeld de kleur van aluminium zijn. Meestal worden speciale stoffen genaaid om de meubels echt te laten opvallen. In veel landen / regio’s versmelt de Art Deco-stijl met de nationale stijl. Daarom zijn er uitzonderingen voor andere kleuren.

Fluwelen stoffen

De Art Deco Rookers zijn gestoffeerd met fluweel. Fluweel is een zachte en fijne, glanzende stof, die vanouds gebruikt worden voor de meubels van Art Deco. Door het glanzende oppervlak zorgt het voor een luxe uitstraling van de Rooker. Dit meubelstuk valt dus prima te combineren met een bank die van een fluwelen stof is gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *