Meubelbeslag is een vrij groot begrip, waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord. Vanaf vandaag komt daar verandering in. Meubelbeslag betekent eigenlijk alle dingen die je op de deuren kunt “aankleden”. Hiermee kun je denken aan scharnieren om de deuren te laten bewegen, knoppen om de deur te openen en weer dicht te doen, en het sleutelplan. Verder zijn er nog veel meer grepen, hangers, geleiders, systemen en ga zo maar door. Maar je wilt natuurlijk niet al te veel geld uitgeven. Daarom vertellen wij je hoe je het beste zo’n min mogelijk geld kan uitgeven aan meubelbeslag en waarom je dit goed voor elkaar moet hebben. De verzekeraar wil namelijk dat je veilige sloten op je deuren / woning hebt. Een opstalverzekering of inboedelverzekering heb je nodig om je woning goed te verzekering. We zullen daarom ook nog even kort ingaan op verzekeraars als FBTOen Unive.
Zo geef je zo’n min mogelijk geld uit aan meubelbeslag
De eerste tip die we voor je hebben is om je aankoop via het internet te doen. Afhankelijk van wat je wilt kun je hier specifiek op googelen en de prijzen vergelijken. Als je echter toch nog niet helemaal weet wat je wilt hebben kun je eens kijken bij een webwinkel. Zij bieden eigenlijk altijd wel lage prijzen en voor de rest hebben zij een groot aanbod waaruit je kan kiezen, en zelf kan selecteren wat jij het leukste vind. Uiteraard kun je ook naar een winkel gaan. Echter bieden zij vaak niet zo veel aanbiedingen, en zijn de prijzen vrij hoog. Mocht je er nu echt niet uitkomen? Veel kluswinkels hebben een klantenservice, waar je tijdens werktijden naar kan bellen. Erg prettig natuurlijk.
Slotenplan
Voordat je zomaar allemaal sloten gaat kopen voor bij al je deuren is het verstandig om een goed slotenplan op te stellen. Wat is dat nou eigenlijk een slotenplan? In een slotenplan laat je zien hoeveel sloten er nodig zijn in je huis om al je deuren en objecten veilig te maken voor gasten die niet welkom zijn. Ook is het zo dat er in een slotenplan duidelijk staat hoeveel sleutels er in totaal gemaakt zijn, en waar deze liggen, wie deze heeft etc.
Wij geven uitleg over de verschillende sloten systemen zodat je weet welke je dient te gebruiken.
Verschillende sloten systemen
Het eerste slotensysteem is gelijk sluitend. Dit houd in dat alle sloten binnen het systeem dezelfde sleutels hebben. Dit houd in dat elke sleutel elk slot kan openen. Het tweede slotensysteem is een Individueel Sluitend Systeem. Hierbij hebben alle sloten in het slotenplan een eigen unieke sleutel. Iedereen die een sleutel heeft kan dus maar 1 bepaalde deur openen waar de sleutel toegang tot heeft. Tot slot is er het loper systeem. Hierbij heeft elke slot een andere sleutel. Iedereen kan dus 1 slot openen. (Het slot waar de sleutel toegang tot geeft.) Daarnaast is er dan 1 sleutel die alle sloten kan openen. Welk slotenplan het beste is, kun je het beste overleggen met je slotenmaker
Wat vindt de verzekeraar belangrijk?
Niemand wil thuiskomen en merken dat er is ingebroken. Kies daarom altijd voor sloten met een keurmerk (politiekeurmerk). Veel verzekeraars vinden dat ook belangrijk. Een inboedelverzekering of opstalverzekering heeft voor jou veel voordeel als er dingen stuk gaan in de woning. Ook een aansprakelijkheidsverzekeringbiedt uitkomst als jij bij iemand anders schade aan de woning brengt. Bijvoorbeeld aan inboedel of woning. Wanneer er tijdens een inbraak schade aan deuren en sloten ontstaat keert de verzekeraars doorgaans een bedrag uit om dit te herstellen. Een inbraak zonder braaksporen is vaak lastiger aan te tonen. Zorg er daarom voor, bij het opstellen van je slotenplan en het kiezen van een geschikte aanbieders, dat je veilige sloten koopt.