Welke meubels zet je onder een trap?

Als je een huis inricht, denk je niet gauw aan de ruimte onder de trap. Meestal zijn we druk met het inrichten van de woonkamer en die strakke keuken moet er absoluut ook komen. Toch loop je vroeg of laat tegen de ruimte onder de trap aan. Je hebt bijvoorbeeld een mooie eiken trap, maar wat doe je met de ruimte eronder? Het is duidelijk dat je er niet heel veel onder kwijt kunt, want de ruimte is vaak beperkt. Maar niets doen is ook geen optie, dat lijkt zo kaal. Wat zijn dan de mogelijkheden op dat gebied?

Zitten onder de trap

Nee, een grote hoekbank past niet onder de meeste trappen. Maar wat dacht je van een kleine fauteuil? Deze past onder vrijwel elke trap en zo creëer je een eenpersoons zitplek. Zet er een voetlamp naast en een bijzettafel en maak het af met wat accessoires. Denk aan een plant, een vaas of een stapel boeken. Ook een klein vloerkleed zal goed staan en hang ook iets aan de muur. En kijk eens aan, opeens heb je een mooie leesplek onder jouw eiken trap, die zo uit een woonblad lijkt geplukt.

Opbergruimte

De ruimte onder een trap is ook een ideale plek voor bergruimte. Een verweerde houten kist met ijzeren beslag is mooi en praktisch. Je kunt er van alles in kwijt. Leg er vervolgens een kleed op, hang een gewei aan de muur en klaar is jouw landelijke opbergplek. Ook een dressoir kan goed onder de trap. Deze zijn in alle stijlen en afmetingen te krijgen. Een eiken dressoir onder een eiken trap, met daarop een mooie schaal zal goed staan in elk interieur. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om de ruimte onder jouw trap te benutten!

Ben je nog op zoek naar een mooie maatwerk trap? Kijk dan eens op www.veijertrappen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *