Woning verwarmen zonder gas!


De meest gebruikelijke manier om een woning of ruimte te verwarmen, is natuurlijk met een centrale verwarming en een CV ketel. Maar is dit de beste manier om uw huis te verwarmen? In de cv-ketel wordt water verhit en dat gebeurt meestal door gas te verbranden. Het hete water wordt rondgepompt zodat de warmte in huis kan worden afgegeven via de radiatoren.

Welke andere opties zijn er?

In Scandinavië en Duitsland gebruiken zet het al langer: de warmtepomp. Maar wat houdt dit precies in? Met een warmtepomp kun je op een milieuvriendelijke manier je huis verwarmen.
De warmtepomp is een apparaat dat de energie uit lucht, water of bodem omzet naar warmte voor verwarming en tapwater. Het grote verschil is tussen de CV ketel en de warmtepomp is dus dat er geen brandstof wordt verbruikt (de pomp zelf draait op stroom).

 

Je hebt dus geen gas nodig, geen aanvoer van lucht voor de verbranding en geen afvoer van rookgassen. De warmtepomp haalt warmte van buiten. Hierbij gebruikt het warmtepompsysteem weinig tot geen fossiele brandstoffen, waardoor het beter is voor het milieu. En dus ook een lage milieubelasting!

 


Laat je altijd goed informeren voordat je een warmtepomp aanschaft. Bij verschillende leveranciers kun je vrijblijvend informatie aanvragen. Doe hier bijvoorbeeld de warmtepomp checklist, hieruit komt uiteindelijk een persoonlijk advies gebaseerd op uw woning.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *