Zo blaas je je tafel een nieuw leven in

Tafels zijn een noodzakelijk goed in elke woning, maar wat doe je als je bent uitgekeken op je oude tafel of als je een leuke tafel tegenkomt die je wel moet meenemen vanwege het koopje? Het opfleuren van je tafel hoeft niet zo ingewikkeld te zijn als het lijkt in alle DIY-video’s. Sterker nog, het kan zelfs heel gemakkelijk voor mensen met twee linkerhanden en weinig tijd!

De nieuwe thuisplaats voor je tafel

Het eerste waar je rekening mee moet houden, is waar de tafel komt te staan. Een nieuwe tafel kan een prominente plek als koffietafeltje krijgen of juist wat meer ingetogen in een lege hoek worden gestopt. De oude tafel waar je op uitgekeken bent, die kan misschien verplaatst of gedraaid worden. Een verandering van waar de tafel staat geeft het meteen al een andere sfeer en is daardoor erg belangrijk. Waar de tafel komt te staan, zegt meteen heel veel over het nut van de tafel. Gaat deze dienen als eettafel, dan zal de opmaak van je tafel er anders uitzien dan de opmaak van het tafeltje in hal.

Het perfecte doek ter inspiratie

Tafelkleden worden vaak over het hoofd gezien of als onnodig bestempeld, maar een tafelkleed dient heel veel verschillende functies. Niet alleen vallen beschadigingen niet meer op, je tafel krijgt meteen karakter met het juiste kleed. Als je nog niet zeker weet welk karakter je tafel moet gaan uitstralen, dan kan je niet fout gaan met een wit tafelkleed. Witte tafelkleden komen er in een verscheidenheid aan soorten en vormt een nette basis om op voort te bouwen. Een echte aanrader om elke tafel mee te versieren. Kies bijvoorbeeld een tafelkleed met franjes op de juiste plekken, zodat je tafel een chique uitstraling krijgt. Of ga voor een tafelkleed met een mooi patroon, waardoor je tafel een échte blikvanger wordt.

De finishing touch

En zoals het meeste in het leven: De juiste accessoires maken de look. De klassieke vaas met bloemen kan eigenlijk nooit fout gaan, het fleurt meteen de hele kamer op én trekt de aandacht richting je prachtig opgemaakte tafel. Daarnaast zijn tafels het perfecte plateau om mooie foto’s op tentoon te stellen. Een vlugge blik op mooie herinneringen of fijne mensen zorgt voor wat extra warmte in je huis. Ook kan de tafel verder aangekleed worden met allerlei tierelantijntjes die nog geen plek hebben gevonden en nog ergens in een doos opgeborgen zijn, zoals kleine beeldjes uit een erfenis of inspirerende tijdschriften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *