Zo maak je jouw huis zomerklaar

Je hebt een leuk huisje waar je in woont en hebt het misschien vanwege de herfst of winter lekker knus ingericht. Máár heb je ook nagedacht over de zomer? Veel mensen in Nederland vergeten de kleine aanpassinkjes voor de zomer in Nederland. Straks is het 21 juni en heb je het huis nog steeds niet summerproof gemaakt! Het zijn vooral de zomerse temperaturen die vragen om frisse vernieuwing! Je denkt nu vast: waar begin ik in godsnaam mee? Geen zorgen, lees gewoon rustig verder voor tips om je huis klaar te maken voor de zomer zodat je daarna lekker kunt relaxen! 

Een grote opruimsessie

Begin met de makkelijkste taak. Het opruimen en misschien zelfs weggooien van spullen die je niet gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan die heerlijke warme dekentjes op de bank. Heb je die echt nodig in de zomer? Of die heerlijke geurkaarsen die zo lekker naar kaneel ruiken. Veelte zwaar voor de zomer! Deze dingen hoef je natuurlijk niet meteen weg te gooien, maar je kunt ze wel opbergen in een doos en op zolder zetten zodat je ze de volgende herfst/winter weer tevoorschijn kunt halen. Zorg er wel voor dat je stevige verhuisdozen aanschaft voor je overbodige spullen. Voor de zomerperiode kun je kijken naar wat dunnere dekentjes en misschien kaarsjes die lekker fris naar citroen ruiken! Ze zeggen zelfs dat citroen de muggen op een afstand houdt. Hoe fijn is dat!? 

Na het opruimen is het natuurlijk tijd voor een grote schoonmaak. Het is niet voor niets dat men de grote schoonmaak in het voorjaar doet. Dit is vanwege het feit dat in de winter allemaal stof in de woning is opgehoopt, omdat er in de winter niet genoeg geventileerd wordt. Het is dit samen met de energie en licht van de zon dat men alles lekker laat luchten met het warmere weer. Ga alle ruimtes in het huis langs en maak schoon van boven naar beneden. Wie weet kom je trouwens tijdens het schoonmaken nog meer dingen tegen die je kunt opruimen.

Een nieuw kleurtje aan de muur?

Zoals eerder aangegeven staat de zomer voor nieuwe energie. Misschien kun je daarom een muur in de woonkamer of misschien in de gang een nieuw fris kleurtje geven! De temperatuur is namelijk perfect voor het schilderen! Door een likje verf haal je eigenlijk de zon al naar binnen! Het verven kun je ook combineren met items met leuke tropische printjes en plantjes. Deze leuke plantjes zorgen niet alleen voor gezelligheid, maar natuurlijk ook voor extra zuurstof en hoe heerlijk is dat met het warme weer? Vind je een muur te veel van het goede, dan kun je misschien je meubels een leuk kleurtje geven! Zo een bijzetkastje een ander kleur geven kan namelijk al heel veel doen met de ruimte! 

Mooie raamdecoratie

Ook is het verstandig om te kijken naar je raamdecoratie. Zo zijn er speciale zonweringen die de warmte buiten houden. Ja, in de zomer wil je genieten van de warmte, want je hebt hier zo lang op gewacht! Maar tegelijkertijd is het ook lekker om dat ene koele plekje te hebben om af en toe af te kunnen koelen. Eigenlijk kun je je huis het beste zo koel mogelijk houden. Houd daarom je gordijnen overdag dicht en gooi ‘s avonds alles lekker open zodat het kan doorwaaien in het huis. Is je huis dan nog steeds te warm? Dan moet je misschien even kijken naar het aanschaffen van een airco. Dan weet je zeker dat je de zomer koel door komt!

Tuin zomerklaar maken

Heb je een tuin? Dan kun je deze natuurlijk niet vergeten tijdens het summerproof maken van het huis! Heb je een kleine tuin? Dan kun je misschien even online rondneuzen voor goede tips. De tuin is toch misschien wel dé plek voor jou in de zomer en spendeer jij hier de meeste tijd door. Dan kun je de tuin opvrolijken voor wat planten en bloemen. Als een echte tuinier fan kun je deze zelf planten, maar je kunt deze natuurlijk ook gewoon bij de bouwmarkt kopen. Je maakt het extra gezellig door de planten in vrolijk gekleurde bloempotten te plaatsen. Haal verschillende planten en bloemen en het liefst van verschillende groottes. Zo creëer je een leuke jungle sfeer in de tuin en dat is deze zomer toevallig super hip! 

Succes!

We hopen dat je hebt genoten van deze zomerse inspiratie en dat je nu kunt beginnen met het zomerklaar maken van jouw huisje! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *