Zo plaats je een douchewand systeem in 4 stappen

Ben jij van plan de badkamer te gaan verbouwen en hier een douchewand in te plaatsen? Dan is het wel handig dat je weet hoe je dit het beste kunt doen. Het plaatsen van een douchewand vraagt namelijk wel om een klein beetje aandacht. Je kunt denken aan de manier van plaatsen, maar ook hoe deze bevestigd dient te worden. Een douchewand systeem moet namelijk wel zo gemaakt zijn, dat er geen water doorheen loopt. Kortom, een klein beetje aandacht aan het vier stappenplan en jij hebt binnen de kortste keren zelf je douchewand geplaatst! Weet jij al welke douchewand jij wilt gaan plaatsen?

Begin met meten

Meten is weten zegt men weleens en dit is ook echt waar, want als je de ruimte goed gemeten hebt dan weet je hoe groot jouw douchewand kan worden. Ook weet jij direct waar je aan toe bent, want je wilt natuurlijk niet dat de douchewand niet in verhouding is.

Profielen plaatsen

Een douchewand blijft natuurlijk niet uit zichzelf staan, waardoor het belangrijk is profielen te plaatsen waarop de douchewand geplaatst kan worden. Pas wel goed op als je moet gaan boren, want op een te hoge stand zouden je tegeltjes kunnen breken. Met een zachte rubberen hamer kun je de pluggen gemakkelijk in de gaatjes slaan. Ook dit moet je niet te hard doen. Nu is het tijd om het profiel vast te schroeven.

Het plaatsen van de douchewand

Het vraagt een beetje voorzichtigheid, maar je kunt de douchewand plaatsen in het profiel. Let wel goed op dat je de douchewand niet laat rusten op de hoekjes. Deze kan namelijk breken en er zouden scheuren kunnen ontstaan.

Gebruik zo nodig een stabilisatorstang

Wanneer een douchewand breder is dan veertig centimeter is het beter gebruik te maken van een stabilisatorstang. Deze is gemakkelijk te monteren tussen de douchewand en de tegenoverstaande muur. Dit zorgt namelijk voor meer stevigheid. Als de douchewand minder breed is zal dit niet nodig zijn. Je kunt de douchewand nu rondom afkitten, maar let wel goed op de kit die jij hiervoor wilt gebruiken. Een goede tip! Gebruik een transparante kit, want dit zorgt voor een nette afwerking. Je kunt het kit een strakke vorm geven door met water en zeep te werken. Een douchewand plaatsen was niet eerder zo eenvoudig, waardoor ook jij dit gemakkelijk kunt doen. Wanneer wil jij beginnen met het plaatsen?

Tip: Online-sanitairkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *