Zonder zorgen wonen met VvE beheer

Het beheren van een VvE is lastiger dan het lijkt. Binnen de taken van de Vereniging van Eigenaren valt o.a.: administratief beheer, technisch en bouwkundig beheer, jaarverslagen, wet- en regelgeving en organisatorisch beheer. de VvE zelf beheren is dan ook tijdrovend en soms wat ingewikkeld. Hebben jullie als VvE niet genoeg tijd en kennis in huis om het beheer voor eigen rekening te nemen? Dan kan je bestuur VvE uitbesteden. Het externe VvE beheer bedrijf neemt alle of een deel van de taken over. Op deze manier kunnen jullie zonder zorgen wonen.

Een actieve VvE geeft vele voordelen

Het is van groot belang een gezonde Vereniging van Eigenaren te hebben, omdat dit zowel het woongenot als de waarde van het appartement verhoogt. Een gezonde Vereniging van Eigenaren zorgt voor een goede organisatie en komt tijdig in actie. Echter, wat is een gezonde en actieve VvE nu precies? Een gezonde en actieve Vereniging van Eigenaren komt minimaal één keer per jaar bij elkaar. Verder zien zij erop toe dat zaken als de gevels, schoorstenen, liften en dakbedekking van voldoende onderhoud worden voorzien. Het is tevens belangrijk
noodzakelijk een MJOP op te stellen. Hierin staat op welk moment welk onderhoud plaats zal vinden. Een inactieve Vereniging van Eigenaren brengt vele nadelen met zich mee. Zo wordt het pand wordt onvoldoende onderhouden, wat onder andere resulteert in minder woonplezier.

Het beheer van de VvE uit handen geven

Om een inactieve VvE te voorkomen, kunnen jullie ervoor kiezen het VvE beheer deels uit te besteden. Uitbesteden is mogelijk voor het gehele beheer of een gedeelte zijn. In het geval dat jullie het beheer van de Vereniging van Eigenaren uit handen geven, helpt een onafhankelijke partij bij zowel begeleiding als uitvoering. Hierbij kun je denken aan zaken als; bestuurlijk beheer, technisch beheer, financiële administratie en het opstarten van een VvE. Door het beheer van de Vereniging van Eigenaren (deels) uit te besteden aan een professioneel bedrijf kun je rekenen op uitmuntende aansturing , begeleiding en advisering. En dat resulteert in een prettige woonomgeving, waarde behoud voor het pand en zorgeloos wonen. Meer weten over het uit handen geven van VvE beheer? Klik dan hier: ASN VvE beheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *