Houten meubels op maat bestellen? Let op deze factoren

Het aanschaffen van houten meubels op maat is iets wat steeds gebruikelijker wordt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een maatkast die je onder de trap wilt plaatsen of juist een bed die precies op maat ontwikkeld dient te worden. Ben jij benieuwd waar je allemaal rekening mee dient te houden als je houten meubels op maat wilt bestellen? Stop dan met zoeken en raadpleeg direct deze pagina voor een compleet overzicht van factoren waar je rekening mee dient te houden. Zo weet je zeker dat je een goede keuze zult maken zonder achteraf spijt hiervan te krijgen.

Let op afmetingen bij houten meubels

Als je besluit om houten meubels aan te gaan schaffen, is het aan te raden om goed de afmetingen in kaart te brengen van het meubelstuk dat je wilt bestellen. Als je namelijk niet goed afmeet, bestaat de kans dat je een meubelstuk bestelt dat niet past in de ruimte die jij voor ogen hebt. Het is om deze reden altijd aan te raden om een centimeter speling in je opmeting mee te nemen. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je dus een te groot meubelstuk bestelt dat je achteraf niet meer kunt gebruiken.

Het type hout is van belang

Als je houten meubels gaat bestellen op maat, is het ook van belang dat je kijkt naar het soort hout dat je hiervoor wilt bestellen. Je hebt namelijk enorm veel verschillende soorten hout waarbij het voor elk meubelstuk weer wenselijk is om een ander soort aan te schaffen. Heb jij hier geen ervaring mee? Dan is het aan te raden om hier online meer informatie over op te zoeken. Zo is eikenhout bijvoorbeeld een houtsoort dat veel gebruikt wordt voor bureaus, terwijl teakhout weer een houtsoort is voor eettafels. 

Niet handig? Laat het monteren

Heb jij leuke houten meubels op maat aangeschaft, maar ben jij zelf niet handig in het in elkaar zetten van deze meubels? Dan is het aan te raden om iemand in te huren die dit voor jou kan realiseren. Doe je dit namelijk niet, dan bestaat de kans dat je een verkeerde keuze maakt en dat wil je natuurlijk voorkomen. Het kan er namelijk toe leiden dat je een kast beschadigt als je zelf aan de slag gaat met het in elkaar zetten van een kast en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Tot slot, onderhoud van hout

Tot slot is het ook nog goed om stil te staan bij het onderhouden van houten meubels. Over het algemeen is het zo dat houten meubels eenvoudig te onderhouden zijn door jaarlijks deze meubels in lak te zetten. Het voordeel hiervan is dat je langer met je meubels kunt doen waardoor je niet continu nieuwe meubels hoeft aan te schaffen. Let op, sommige meubels hebben de mogelijkheid om deze op te schuren waardoor je weer een nieuwe tafel hebt. Vraag hiernaar bij de aankoop van je houten meubelstuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *