Online Vindbaarheid van je meubelwebsite verhogen

Online vindbaarheid verbeteren van je meubelwebsite

Wanneer je opzoek bent naar nieuwe klanten dan is de online vindbaarheid van je website het belangrijkste onderdeel. Je vindbaarheid in de zoekmachine is van cruciaal belang voor het verkopen. Ruim 70% van de mensen wordt via de zoekmachine doorgestuurd naar de juiste website. Als jij een pagina 1 notering hebt kun je veel klanten verwelkomen. Maar hoe kun je dit voor elkaar krijgen? En wat is hiervoor nodig? Wij hebben het gevraagd aan de online marketeers van Designmarketking.

Wat is online vindbaarheid?

Online vindbaarheid wordt ook wel eens Google SEO genoemd. Het heeft alles te maken met hoe en op welke woorden jij gevonden wordt in de zoekmachine. Ruim 90% van alle zoekopdrachten in Nederland worden gedaan via Google. De overige zoekopdrachten worden via andere zoekmachines gedaan. Er zijn verschillende dingen waarop je kunt inspelen. Met een zoekwoorden onderzoek kom je erachter op welke woorden je goed kunt scoren. Wanneer je deze weet moet je ze nog verwerken in de producten. Dit doe je meerdere keren omdat je wil gevonden worden op die term. Maar ook een doelgroep onderzoek kan effectief zijn. Hiermee kom je te weten wie er mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw producten.

Hoe kun je dit verbeteren?

Je kunt de online vindbaarheid verbeteren door zelf aan de slag aan te gaan. Maar ook kun je dit werk uitbesteden aan bijvoorbeeld een SEO marketeer. Hij of zij heeft al jaren ervaring in de online wereld en weet vaak sneller resultaten te boeken. Het is belangrijk dat je daarnaast ook een Google mijn bedrijf pagina hebt. Hiermee kunnen klanten snel met jou in contact komen. De buttons kun je namelijk zelf instellen. Zo kan de klant direct door naar de website of telefonisch contact met je opnemen. Maar ook kunnen ze navigeren naar jouw winkel zonder een adres. Dit scheelt hun tijd en dat resulteert in meer klanten.

Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om te gaan adverteren op social media. Het voordeel hiervan is dat het relatief weinig kost en een groot bereik heeft. Vooral nieuwe ondernemers gebruiken dit om snel een goede naam te hebben. Herkenbaarheid zorgt namelijk op de lange termijn voor meer klanten. En ook via het internet is er mond tot mond reclame.

Online vindbaarheid uitbesteden

Je online vindbaarheid verbeteren is een tijdrovende hobby. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen dan ook om dit uit te besteden. Als jij jouw meubel webwinkel op de kaart wil zetten is dit niet geheel onverstandig. Het scheelt je zoveel tijd dat de vergoeding die zij vragen in het niet valt. De meeste bedrijven merken binnen 6-9 maanden een blijvend resultaat. Ze kiezen er dan ook snel voor om het pakket uit te gaan breiden. Dit is ook een verstandige keuze als je er maar logistiek klaar voor bent. De marketing medewerkers spelen ook in op trends. Dit kan in een explosieve stijging resulteren. Je wilt immers niemand teleurstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *