Maatwerk meubelen aanschaffen?

Uw woning is een belangrijke plek. Na een lange werkdag is het de plek waar u tot rust komt. Het is bovendien de plek waar u eet, televisie kijkt en de meeste tijd spendeert. Het is dan ook belangrijk dat uw interieur strak en naar wens is. Een nette woning helpt u om tot rust te komen na een stressvolle werkdag. Vindt u het ook zo belangrijk dat uw woning een prachtige en uniforme uitstraling heeft? In dat geval kan het verstandig zijn om voor maatwerk meubelen te kiezen.

Maatwerk meubelen hebben altijd de gewenste uitstraling

Laat u een meubel op maat maken, dan kunt u er zeker van zijn dat het meubelstuk de gewenste uitstraling heeft. Richt u de woonkamer in met meubilair in een specifieke stijl, maar kunt u bijvoorbeeld geen passend bureau vinden? Dan is het zonde als de uniforme uitstraling verloren gaat. In plaats van dat u een bureau koopt dat minder goed bij het interieur past, kunt u in dat geval ook voor een maatwerk bureau kiezen.

Als u voor maatwerk meubelen kiest, bepaalt u de stijl, de vorm en de kleur helemaal zelf. Ook krijgt het meubelstuk exact het benodigde formaat. Heeft u een kast nodig die precies aansluit op uw woonkamer? Zijn de meeste kasten al snel te klein of juist te groot? Ook dan vormen maatwerk meubelen dus de oplossing. Een groot voordeel van maatwerk meubelen is dat u de ruimte in uw woning beter kunt benutten.

Betaalt u voor maatwerk niet ontzettend veel?

Als maatwerk zoveel voordelen heeft, waarom kiest niet iedereen hier dan voor? Veel mensen hebben het idee dat maatwerk meubelen ontzettend duur zijn. In de praktijk valt dit echter mee, zeker als u de kwaliteit van de meubelstukken vergelijkt. Een meubelstuk op maat zal vrijwel altijd ambachtelijk gemaakt worden. De meubels worden netjes afgewerkt en dubbel gecontroleerd. Uw kast of bureau op maat wordt dus niet op de lopende band geproduceerd. Dat merkt u zeker terug aan de kwaliteit van het meubelstuk, en in veel gevallen ook aan de levensduur.

Het ontwerpen van het meubelstuk

Heeft u besloten om inderdaad voor een meubel op maat te gaan? Dan is het belangrijk dat uw wensen goed op papier worden gezet. De meubelontwerper zal goed met u bespreken wat uw wensen zijn. U kunt er ook voor kiezen om de ontwerper bij u thuis uit te nodigen. De ontwerpen zal in dat geval een goed beeld krijgen van waar het meubelstuk komt te staan. Dat zal het ontwerp uiteindelijk alleen maar ten goede komen.

Uiteraard worden maatwerk meubelen volledig aan de hand van uw wensen gemaakt. Weet u echter niet goed wat nou het best bij uw interieur past, dan denkt de ontwerper graag met u mee.

Welke meubelmaker kiest u?

Twijfelt u nog over welke meubelmaker u het best kunt inschakelen? Dan is het aan te raden om de mogelijkheden goed door te nemen. Vooral door de portfolio’s van verschillende meubelmakers te bekijken, krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Voor een kwalitatief aanbod aan maatwerk meubelen kunt u terecht bij Jan Frantzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *