Welk TV meubel past bij mij?

Een TV meubel is een onmisbaar meubelstuk als je regelmatig tv kijkt. Het is een perfecte basis om je tv op te zetten en alle kastjes die aangesloten zijn op je tv netjes op te bergen. Vaak heb je meer kastjes dan handig zijn boven op een tafeltje. Van je tv kastje tot je dvd-speler en van je Apple tv tot je Xbox. Zeker als je spelletjes speelt op je tv heb je ook nog allerlei afstandsbedieningen die een plekje willen. Met een speciaal meubel voor de tv kun je alles netjes opbergen zonder dat overal wat rondslingert en je steeds moet zoeken naar losse accessoires. Daarnaast kun je het meubel gebruiken om als sier dressoir dienst te doen door en er bijvoorbeeld een mooie vaas op te zetten of theelichtjes. In dit artikel helpen we je ontdekken welk tv meubel bij je past. Dus lees snel verder. 

Kies je voor een staand of zwevend meubel?

Bij een TV meubel heb je de keuze uit een staand of een zwevend meubel. Een zwevend meubel wordt aan de muur bevestigd en raakt de grond niet, een staand model staat op de grond. Beide type meubels hebben hun voordelen.

Staande TV meubel

Een staand meubel staat op de grond en heeft een vaste hoogte. Je kunt kiezen voor een variant op pootjes of een model dat de grond raakt. Het voordeel van een staand model is dat je het makkelijk kunt verplaatsen en er geen viezigheid kan komen onder een meubel dat zonder pootjes op de vloer staat. Het voordeel van een meubel op pootjes is dat je er makkelijk onder kan poetsen en dat het meubel te verplaatsen is.

Zwevend meubel

Met een zwevend tv meubel haal je een stijlvol meubelstuk in huis dat een eyecatcher is in de woonkamer. Het helpt je om de ruimte optimaal te benutten en in een kleine ruimte lijkt het met een zwevend meubel of je ruimte groter is. Je kunt makkelijk onder het meubel de vloer schoonhouden en zelf bepalen op welke hoogte je het meubel ophangt en zo ook de hoogte van de tv bepalen.

Welke stijl TV meubel spreekt je aan?

Qua stijl kun je met een meubel voor de tv alle kanten op. Van industrieel tot modern. Je kunt het helemaal zelf bepalen en combineren met de andere meubels in je huis.

Industrieel meubel

Als je kiest voor een tv meubel in industrieel design dan kies je voor een stoere, robuuste uitstraling. Er wordt vaak gewerkt met natuurlijke materialen in combinatie met zwart staal. Dat past perfect bij bakstenen muren en beton en is goed te combineren met een vintage inrichting.

Modern meubel

Een modern tv meubel heeft een rustieke uitstraling en er worden verschillende materialen gebruikt. Zo kun je kiezen uit teakhout of meubels die geverfd zijn in een mat- of hoogglans uitvoering. Vaak wordt er gewerkt met glas en een metalen frame. Een modern meubel past in een modern interieur en is ook de te combineren als meubel in een wat meer klassieke inrichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *