Creëer extra ruimte in je huis met een vaste zoldertrap

Heb jij een prachtige zolderruimte, maar kun je er weinig mee omdat de zolder moeilijk te bereiken is? Met een zoldertrap is dat verleden tijd. Vaak zijn zolders kamers die nauwelijks benut worden omdat ze moeilijk bereikbaar zijn en dat is zonde van de ruimte. Als je je zolder moet betreden met een smalle trap en een klein trapgat dan maak je meestal weinig gebruik van de zolder. Het wordt een opslagruimte voor de spullen die je niet meer gebruikt en je kerstspullen en dat is het wel zo’n beetje. Toch is een zolderruimte vaak een ruimte die met wat simpele ingrepen ineens in een mooie functionele om te toveren is. In dit artikel vertellen we je hoe jij van jouw zolderruimte een extra functionele ruimte kunt maken en wat je dat je oplevert. Dus lees snel verder hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Benut je huis volledig met een stevige zoldertrap

Met een stevige zoldertrap naar je zolder creëer je een extra verdieping in je huis. Dat levert een hoop extra vierkante meters op die je zonder dat onbenut laat. Met de huidige krapte op de huizenmarkt kan het verbouwen van je huis de slimste oplossing zijn om meer woonruimte mogelijk te maken. Een vaste trap naar de zolder maakt het zoveel eenvoudiger om je zolder functioneel te benutten. Geen gedoe meer met een uitklap trap die wankel is, maar gewoon een volwaardige trap naar een volwaardige verdieping. Je kunt je zolder omtoveren in een domein voor de kinderen, of je eigen master bedroom ervan maken. Of een hobbykamer waar je lekker kunt uitleven of een thuiskantoor zodat je in alle rust thuis kunt werken.

Waardevermeerdering voor je huis

Een zoldertrap levert vrijwel altijd een behoorlijke waardevermeerdering op voor je huis. Niet zozeer door de trap zelf, maar vooral door wat je met de trap bewerkstelligt. Je maakt je huis simpelweg een stuk groter en je krijgt er één of meerdere kamers bij. Er is behoefte aan woningen met ruimte. Er worden steeds meer kleine woningen gebouwd en het aantal huizen met 3 of meer slaapkamers is schaars. Daarnaast heb je natuurlijk zelf het meeste plezier van de extra ruimte die je erbij krijgt. De waardevermeerdering is de kers op de taart.

Nooit meer gedoe om op zolder te komen met een zoldertrap

Met een zoldertrap heb je nooit meer gedoe om op zolder te komen. Het uitklappen van een wankele trap naar boven is voorgoed verleden tijd. Met een speciale trap voor de zolder kun je zonder problemen een vaste trap maken die je makkelijk op en af kunt lopen. Zelfs met horizontale treden. De trappen kunnen tot wel bijna 350 meter hoog gemaakt worden. Zo maak je alle vides en zolders makkelijk begaanbaar. Je hebt ook geen gedoe meer met een te klein trapgat waar je doorheen moet. De trap wordt tegen de vloer van de zolder geplaatst zodat je alle ruimte hebt om naar boven te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *