Verhuizen in een notendop doe je zo!


Iedereen heeft het vast wel eens gedaan of zal het in de toekomst gaan doen. Verhuizen. Het kan heel leuk zijn, maar neemt ook veel stress met zich mee. Je kan er natuurlijk voor kiezen om simpelweg je spullen te ordenen en in te pakken en de rest door een verhuisbedrijf te laten doen. Dit kost je echter wel wat meer geld dan wanneer je de touwtjes zelf in handen zou houden. Je kan zelf ook gemakkelijk aan een verhuis busje komen, via goedkoop auto huren. Wanneer je de gehele verhuizing zelf regelt, kun je gemakkelijk iets over het hoofd zien. We geven daarom een kort overzicht van de stappen die je kunt volgen om zo jouw verhuizing in goede lijnen te sturen.

Het begint altijd bij de spullen


Je wilt dit het liefst tot het laatste moment uitstellen. Het is vaak veel werk en je wilt natuurlijk niet de dagen dat je nog in je oude huis verblijft, alles uit dozen willen leven. Toch is het beter om dit juist ruim van te voren te doen. Kijk wat je wilt houden en wat je weg wilt doen of wilt verkopen. Doe alle kleine dingen alvast in dozen en stapel deze op in een kamer. Je kan zo een betere inschatting maken hoe veel er mee moet en hoe groot de desbetreffende bus moet zijn. Bovendien geeft je dit ook de tijd om te bepalen welke nieuwe spullen je dus wilt halen. Je kan rustig rondkijken en je oriënteren. Mocht een meubel dan niet op voorraad zijn is er geen paniek, want je hebt alle tijd om deze te bestellen.

Het vervoer is bepalend


Indien je heel veel nieuwe spullen besteld bij dezelfde zaak, zou je dit ook door het bedrijf kunnen laten bezorgen. Je hebt dan misschien niet eens een verhuis bus nodig en heb je aan een paar vrienden/familie hun achterbak van de auto genoeg om alle dozen te vervoeren. Wil je toch als een echte doe-het-zelver bij een autoverhuur een bus huren en gewoon alles zelf vervoeren is dat ook prima. Je hebt verschillende grootten en maten, waardoor voor eenieder een geschikte bus beschikbaar is. Zo zou je een bus kunnen huren met een laadklep. De inhoud van deze bussen is vaak rond de 18 kubieke meter. Hiermee kun je meestal je inboedel in één of twee ritten vervoeren. Wanneer je oude en nieuwe huis niet dicht bij elkaar in de buurt staan is dit natuurlijk ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *