Welke woonstijl past bij jou?


De inrichting van een huis is een kwestie van smaak en verschilt per persoon. Een bepaalde smaak heb je of ontwikkel je naarmate je ouder wordt. Als je samen gaat wonen zul je misschien een beetje moeten schipperen tussen de smaak van jou en je partner. Dan is het wel handig om te weten welke woonstijl jij hebt!

Industrieel

De combinatie van hout en staal kan een perfecte match zijn. Pallettafels met wielen eronder, grote rekken aan de wand, oude lampen en kisttafels. Je moet er echt van houden, want vaak zijn de woonartikelen niet helemaal ‘af’ of zijn ze niet perfect afgewerkt. Ook zijn de meubelen erg zwaar. Ze even achterin op de achterbank leggen is vaak geen optie. Een aanhanger huren biedt dan misschien de oplossing!

Basic en subtiel

Jij bent meer van de minimalistische items en houdt niet zo van druk en veel. Een paar mooie eyecatchers zijn voor jou meer dan genoeg Een open ruimte met slanke meubelen en geen rondslingerende frutsels. Toch kan zo’n ruimte een beetje onpersoonlijk aanvoelen. Als je je woning aankleedt met een paar andere woonartikelen, creëer je net wat meer sfeer.

Een vleugje vintage

Wanneer je een vintage woonstijl hebt, maakt het jou niet uit dat de spullen niet nieuw zijn. Oude gebruikte tafels en sloophout kastjes schrikken jou niet af. De sfeer en het verhaal wat achter deze woonartikelen zit, is voor jou veel belangrijker. Vaak wordt deze interieurstijl gecombineerd met Oosterse tapijten, welke in alle kleuren te vinden en te laten maken zijn. Voor een vintage stijl, zul je naar verschillende plekken moeten rijden om je inrichting bij elkaar te zoeken. Wat is dan handiger dan een aanhangwagen huren?

Scandinavisch

Laten we eens een kijkje nemen in het hoge Noorden. De Scandinavische meubelen kenmerken zich door hun ‘slimheid’. Je kan er vaak makkelijk spullen in opbergen zonder dat je kan zien dat je je spulletjes als het ware in de meubelen hebt verstopt. Een Scandinavische inrichting oogt open en opgeruimd. Dit komt ook door het gebruik van strakke lijnen en lichte, zachte kleuren. De accesoires zijn erg clean en verdwijnen een beetje in het geheel.

Welke woonstijl ben jij?

Kun jij je in alle eerder genoemde woonstijlen wel een beetje vinden? Laten we dan kijken welke woonstijl het beste bij jou past. Word jij warm van de woorden ‘stoere materialen’, ‘hout’, ‘staal’, ‘beton’, ‘robuust’ en ‘historie’? Dan past een industriële inrichting het beste bij jou. Ga jij juist steeds meer op het randje van je stoel zitten als je de woorden ‘natureltinten’, ‘eenvoud’, ‘tijdloos’ en ‘wol’ hoort? Dan is een basic en subtiele inrichting meer in jouw straatje. Leg jij liever de nadruk op de meubelen en houd je van karakteristieke items? Dan is een vleugje vintage in je leven een goed idee! Wanneer de woorden ‘rust’, ‘natuurlijk licht’, ‘hout’, ‘comfortabel’ en ‘strakke lijnen’ jouw hartje sneller laat kloppen, past een Scandinavische stijl het beste bij jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *