Industrieel wonen!

Dé trend van nu is toch wel de industriële woonstijl. Deze trend is over komen waaien vanuit de Verenigde Staten en het keyword voor deze stijl is stoer. De makkelijkste manier om deze stijl in huis te halen is met behulp van industriële lampen. Deze lampen zijn er namelijk in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld een industriële lamp boven je eettafel hangen, maar kun je ook kiezen voor een vloerlamp voor in de zithoek.

Ontstaan

In de 18e eeuw ontstonden de eerste grote fabrieken. De gloeilamp volgde niet veel later en zorgde voor een ware revolutie. De donkere fabrieken moesten natuurlijk goed verlicht worden. In deze tijd ontstond de industriële lamp. Je kent het wel, die plaatjes van de fabrieken met lange rijen oude roestige lichtbakken. Ze waren groot, grof en altijd gemaakt van staal. Deze lichtbakken waren gemaakt voor een grote lichtopbrengst. De gloeilampen waren in deze tijd nog erg waardevol en moesten daardoor dan ook goed beschermd worden. Dit gebeurde door middel van een grote metalen kap of rooster. Naar verloop van tijd deed de tl-verlichting zijn intrede en verdwenen de industriële lampen steeds meer naar de achtergrond. Maar, ze zijn nu helemaal terug van weggeweest! En weer helemaal trendy. De stoere fabriekslampen passen eigenlijk in elke moderne inrichting. Juist het ruwe en stoere uiterlijk maakt deze trendy verlichting zo gewild.

Fleur je woning op met prachtige industriële verlichting

Ben jij ook helemaal weg van de industriële woonstijl? Industriële verlichting lijkt een ding te zijn waar we maar niet genoeg van schijnen te krijgen. Van stoere hanglampen tot oude fabriekslampen: we zien deze items nog steeds graag in ons interieur. Hoe ouder en robuuster het materiaal, hoe beter! We zien bijvoorbeeld steeds meer de ‘opengewerkte’ hanglampen, waarbij de lichtbron goed zichtbaar is. Dit geeft een sfeervol effect in je interieur en zorgt er direct voor dat het dé eyecatcher wordt in je woonkamer! Heb je een lege plek in je woonkamer, of een lege hoek waar je niet zo goed van weet wat je er moet plaatsen? Een industriële vloerlamp is de perfecte oplossing! Vloerlampen zorgen voor net dat beetje extra licht bij de zithoek. Naast dat het extra licht oplevert, brengt een stoere vloerlamp ook veel sfeer in de ruimte. Met zo’n prachtige lamp wil je natuurlijk wel pronken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *