Alles wat je wilt weten over het leggen van een PVC vloer

Je bent van plan een PVC vloer te leggen? Krijg je ook al stress bij het idee? Niet nodig, wij helpen je graag met gerichte tips. PVC vloeren staan bekend om hun veelzijdigheid, duurzaamheid en het gemak waarmee ze schoon te houden zijn. In deze blogpost leiden we je door de stappen heen voor het succesvol leggen van een PVC vloer, zodat ook jij kunt genieten van deze mooie vloer.

Voorbereiding

Voordat je begint met het leggen van de PVC vloer, is een goede voorbereiding essentieel. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vlak is. Oneffenheden in de ondergrond kunnen zichtbaar zijn door de PVC vloer heen en kunnen zelfs tot schade leiden. Het is daarom belangrijk om gaten en scheuren te vullen en indien nodig de vloer te egaliseren.

Meet de ruimte op

Meet de ruimte zorgvuldig op waar je de PVC vloer wilt leggen. Houd rekening met ongeveer 5% extra materiaal voor snijverlies. Dit zorgt ervoor dat je voldoende materiaal hebt om de vloer netjes af te werken, ook bij hoeken en randen.

Kies de legmethode

Er zijn verschillende methoden om PVC vloeren te leggen: verlijmen, klikken of los leggen. De keuze voor een methode hangt af van het soort PVC vloer dat je hebt gekozen en de ruimte waarin je het gaat leggen.

  • Verlijmen is de meest permanente optie en zorgt voor een stabiele en duurzame vloer. Deze methode wordt vaak aangeraden voor commerciële ruimtes of ruimtes waar veel gelopen wordt.
  • Klik-PVC vloeren zijn makkelijker te leggen en kunnen zwevend geplaatst worden, wat betekent dat ze niet vast aan de ondergrond hoeven te liggen. Dit maakt het eenvoudiger om de vloer later te vervangen of te verwijderen.
  • Losleggen is een optie voor ruimtes waar je de vloer tijdelijk wilt leggen of waar je minimale voorbereiding wilt doen. Deze vloeren liggen los op de ondergrond en worden op hun plek gehouden door hun eigen gewicht en de structuur van de ruimte.

Het leggen van de vloer

Begin altijd in de hoek van de ruimte en werk naar de deur toe. Dit zorgt ervoor dat je niet op de pas gelegde vloer hoeft te lopen. Bij het verlijmen breng je de lijm aan op de ondergrond en leg je de PVC stroken of tegels strak tegen elkaar. Bij klik-PVC begin je ook in een hoek en klik je de panelen aan elkaar vast, vaak in een hoek van 45 graden, en leg je ze vervolgens plat. Zorg ervoor dat je een kleine uitzetvoeg langs de muren overlaat om uitzetting door temperatuurverschillen mogelijk te maken.

Afwerking

Nadat de vloer is gelegd, is het belangrijk om de randen netjes af te werken met plinten. Dit beschermt de randen van je nieuwe vloer en geeft het geheel een afgewerkte uitstraling. Kies plinten die passen bij de stijl van je vloer en interieur.

Het leggen van een PVC vloer vereist enige voorbereiding en precisie, maar met de juiste aanpak kan iedereen genieten van deze prachtige vloer. Met deze stappen hoop ik dat je het vertrouwen hebt gekregen om zelf aan de slag te gaan met het leggen van jouw PVC vloer. Durf je het toch niet zelf aan? Vloerenmarkt Genemuiden komt graag in Lelystad PVC vloeren leggen. Veel succes in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *