De ideale inrichting voor jouw vergaderruimte: zo pak je het aan!

De vergaderruimte speelt een belangrijke rol in jouw kantoorpand. Het is de plek waar jij en de werknemers samen tot nieuwe ideeën en strategieën kunnen komen. Over de inrichting van de vergaderruimte moet dus niet te licht gedacht worden. Laat een sfeervolle vergaderruimte inrichting ontwerpen door een specialist, zo weet je dat je goed zit. Zo pak jij de ideale inrichting van je vergaderruimte aan!

De opstelling van de tafels

Denk goed na over de juiste opstelling van tafels in de vergaderruimte. Tafels in een u-vorm zijn ideaal voor presentaties, tafels die gewoon recht tegenover en naast elkaar staan, zijn daarentegen weer meer geschikt voor brainstormsessies. Op www.insideoffice.nl/ bieden ze bijvoorbeeld hulp aan bij de inrichting van jouw kantoor. 

Het juiste meubilair

Om een vergadering gezond te laten verlopen, is het ontzettend belangrijk dat er gezond meubilair aanwezig is. Hierbij zijn de stoelen het belangrijkst. Kies voor ergonomische stoelen die bij voorkeur ook te verstellen zijn, zodat mensen van alle lichaamslengtes er comfortabel op kunnen zitten. De beste meubels kun je ook in hoogte verstellen, zodat iedereen de juiste zithoogte kun kiezen.

Voldoende techniek

Als je veel presentaties geeft tijdens vergaderingen, is het belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om deze presentaties te laten zien. Hiervoor is niet alleen een tv-scherm of beamer met doek nodig, maar het is ook belangrijk dat er wordt nagedacht over een draden management. Hoe kun je de draden zo opbergen dat niemand erover struikelt? En zijn er overal voldoende stopcontacten aanwezig?

Akoestiek

In grote vergaderruimtes heeft het geluid vrij spel en kan er een vervelende galm ontstaan. Je kunt deze galm verminderen met speciale akoestische wandpanelen aan de muur. Deze voorkomen dat het geluid dat tegen de muur komt terugkaatst en galm veroorzaakt.

Licht

In een vergaderruimte is de juiste verlichting nodig. Zorg ten eerste dat er voldoende zonlicht in de ruimte kan komen. Dit betekent dat de vergaderruimte voldoende ramen moet hebben. Idealiter beslaat het totale raamoppervlak minimaal een kwart van het totale oppervlak van de vloer. Daarnaast heb je voor de wat donkerdere dagen van het jaar ook verlichting aan het plafond nodig. Voor een prettige vergader sfeer moet je ongeveer uitgaan van basisverlichting met een lichtsterkte van 500 lux. Het kan prettig zijn om te kiezen voor een plafondlamp met dimfunctie, zodat het licht per dag naar wens ingesteld kan worden.  Het inrichten van een vergaderruimte heeft best wat om het lijf. Zoek daarom vandaag nog de juiste hulp en richt binnen no time de ideale vergaderruimte in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *