Designers Guild

Designers Guild: Engels designmerk met Oosters tintje

Zoek je een kleurrijke bank voor je woonkamer? Of niet zozeer de bank, maar wel een paar sierkussens in okergeel of navy blauw? Dan is de collectie van Designers Guild net iets voor jou. Het Engelse designmerk heeft een heel breed assortiment van onder meer meubel- en gordijnstoffen, meubilair, kussens en tapijten. Geïnspireerd op Oosterse decoratieve kunst, Italiaanse architectuur en klassieke stukken. Met mooie patronen maar ook in effen kleuren.

We lichten een paar voorbeelden uit de grote collectie voor je toe om inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld ook hoe je de stijlen kunt combineren. Daarbij vertellen we je ook waar de verkooppunten van Designers Guild zich bevinden.

Designers Guild collectie: ingetogen dessins en extraverte kleuren

Bij Designers Guild kun je shoppen voor meubilair, tapijten en sierkussens. Met opdrukken van exotische bloemen, geometrische vormen en ook ingetogen dessins. Mooi is ook om er mee te combineren. Een fauteuil met een groene bloemrijke bekleding en daarbij een donkergroene effen bank. Of een gestreept vloerkleed in retro kleuren of geblokt in navy blauw, oker geel en bordeaux rood. Je kunt echt naar hartenlust combineren met de vele stijlen.

Wat ook veel mensen doen is één muur in de woon- of slaapkamer een andere stijl geven dan de overige muren. Bij Designers Guild vind je behang met tekeningen uit de natuur: bladeren in vele tinten groen met een pauw of kleurrijke bloemen op een witte achtergrond. Zelfs als je niet een grote fan bent van Oosterse patronen vind je nog steeds stoffen bij het merk dat je aanspreekt. Denk aan de effen kleuren sierkussens voor op je bank.

Opgericht in 1970

Designers Guild is in 1970 opgericht door Tricia Guild. Terwijl ze zoekende was naar decoratief textiel, gaf ze een aantal Indiase blokprint stoffen een nieuwe kleur. Zo ontstond de eerste echte collectie van Designers Guild. En dat had succes. Zoveel zelfs dat Tricia in 1972 haar winkel opende in London. Hier verkocht ze haar eerste collectie stoffen samen met keramiek en meubels.

In de jaren 80 komt Tricia’s broer Simon aanschuiven bij het bedrijf. Hij wordt haar Chief Executive. In de afgelopen jaren hebben ze de collecties verder uitgebreid met stoffen, tapijten, behang, meubels en zelfs verf. Daarnaast ontwerpt en produceert het bedrijf ook nog stoffen en behang onder het internationale luxe merk Christian Lacroix.

Verkooppunten Designers Guild

Het is een internationaal merk dus Designers Guild. Je kunt dan ook in vele landen terecht voor een item uit de collectie. En zo ook in Nederland. In elke provincie vind je diverse verkooppunten bij jou in de buurt. Bovendien zijn er ook verschillende webshops die (een deel van de) collectie aanbieden. Tip: veel van die online winkels bieden je de mogelijkheid om een staal aan te vragen. Maak daar gebruik van, dan kun je precies zien wat de kleur van de stof is en de kwaliteit. Het kost je vaak of niks of hooguit 1 euro. Dat maakt dat je zelfs online prima je nieuwe meubelstuk of sierkussen kunt aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *