Meubels stoelen retro

Retro Meubels

Retro meubels, wat verstaan we daar precies onder?

Retro meubels zijn producten en ontwerpen uit het verleden. Bij het lanceren of ontwerpen van een retro meubel wordt de vormgeving van een eerder product geïnspireerd en er wordt terug verwezen naar een product uit het verleden. Tijdens het laatste decennium zijn retro meubels weer erg populair geworden en zijn ze weer helemaal terug op de markt.

Retro meubels versus Vintage meubels, welke kies jij?

Wat is het verschil tussen vintage meubels en retro meubels? Vintage meubels zijn unieke items die het verhaal van de vorige eigenaar kunnen vertellen, maar het is eigenlijk een tweedehands item. Maar wat is retro? Retro meubelen hebben een nieuw design met een retro uitstraling. Ze worden meestal hersteld naar vormen, materialen en stoffen uit het verleden, waardoor ze er retro uitzien. Soms worden meubels met een retro-look opzettelijk “gebroken” om het er verouderd uit te laten zien.

Het gebruik van nieuwe producten met een vintage look wordt geadviseerd door meubelzaken. De reden hiervan is dat je gewoonweg langer van deze meubels kunt gaan genieten. Daarnaast zijn de designklassiekers tijdloos en meubels met een vintage look zorgen voor meer persoonlijkheid. Dit merk je ook wel in de kantoor- en horecagelegenheden. Onderstaande gelegenheden maken dan ook gebruik van designklassiekers met een vintage look:

 • Restaurants;
 • Lunchrooms;
 • Kantines;
 • Vergaderruimtes.

De gaafste retro meubels?

Om je een duidelijker beeld te geven van hoe een retro meubel er nou precies uit ziet en waar je de vintage look aan kunt herkennen, hebben we onderstaand een paar voorbeelden op een rijtje gezet:

 • Stalen lamp met glas;
 • Leren bank;
 • Houten kast;
 • Houten bureau;
 • Ronddraaiend krukje van leer en metaal;
 • Ijzeren stoeltjes afwisselen met houten en leren eetkamerstoelen;
 • Een beige, donkergroen, blauw of okergeel kleed;
 • Grote planten;

En last but not least; neen echte platenspeler! Voor uitgebreidere informatie over de gaafste retro meubels kun je terecht op de website van woonblog.

All the way voor een retro interieurstijl

Gebruik je altijd vintage interieurs? Dan denk je misschien aan een druk interieur met veel verschillende patronen, kleuren en stoffen. Na zorgvuldige afweging zijn we dit uiteindelijk blijven doen, maar als basis raden we een neutrale look aan. Gladde muren en gladde vloeren zijn een must. Laat je dan verwennen met retro eettafels, stijlvolle banken, drukke tapijten en lampen die doen denken aan de jaren 50 en 60. Daarnaast is het mixen & matchen altijd toegestaan bij een retro interieurstijl.  

Retro meubels geven de ruimte persoonlijkheid

Geef het interieur een retro look door een of meerdere vintage meubelen, retro meubelen of klassiek design toe te voegen. Van tafels en stoelen tot krukken, bijzettafels en lampen. Producten met een retro- of vintage look hebben meestal kenmerken en komen terug in de rest van het interieur, of het nu gaat om modern, klassiek, industrieel of basic interieurstijl. Een combinatie van retro en moderne stijlen om opwindende resultaten te bereiken.

Interieuradvies nodig?

Heb je een vraag of wil je deskundig advies ontvangen bij het aanschaffen van retro meubels? Neem dan een kijkje op de site van Dutch Seating Company.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *