Een effectieve traprenovatie

De trap is een belangrijk onderdeel van je woning. Omdat de trap vrijwel altijd dagelijks belopen wordt, krijgt de trap ook veel te verduren. Na een aantal jaar zal de trapbekleding er niet meer zo mooi uitzien als voorheen of ontstaat er slijtage. Is je trap in een dusdanig slechte staat dat je liever niet hebt dat anderen hem zien? Dan wordt het tijd voor een traprenovatie! Er zijn verschillende manieren om de trap te renoveren. Ben jij benieuwd naar hoe jij de trap kunt opknappen? Hieronder lees je welke mogelijkheden er zijn.

Het schilderen van de trap

Wil je de kosten van de traprenovatie laag houden, dan is het opnieuw schilderen van de trap een goed idee. De trap kan hierdoor al een hele andere uitstraling krijgen. Het schilderen van de trap is over het algemeen dus geen slecht idee. Echter, is dit niet altijd de meest effectieve vorm van traprenovatie. Heb je een prachtige trap met een natuurlijke houtlook, dan schilder je hier uiteraard liever niet overheen. Is alleen de trapbekleding stuk? Dan heeft schilderen ook weinig nut.

Traprenovatie door middel van overzettreden

Zijn de treden van je trap flink versleten en is de uitstraling van de trap daardoor verloren gegaan? Dan zijn overzettreden wellicht een goed idee. Deze treden worden simpelweg op de bestaande treden geplaatst. Dit kost je meestal minder dan het kopen van een hele nieuwe trap. Echter, is geen enkele trap hetzelfde. Dat betekent dat je de overzettreden in de meeste gevallen op maat moet zagen. Vaak houd je veel materiaal over dat hierna onbruikbaar is en het proces kan vrij veel tijd in beslag nemen.

Nieuwe trapbekleding nodig?

In sommige gevallen is je trap zelf nog in een uitstekende staat, maar is het vooral de trapbekleding die aan vervanging toe is. In andere gevallen dien je zowel de trap als de bekleding te vernieuwen. In de meeste gevallen zul je in ieder geval nieuwe trapbekleding moeten bestellen. Meestal kan alleen nieuwe bekleding al voor een groot verschil zorgen. Zolang de trap alleen minder fraai oogt dan voorheen, kun je voor deze oplossing kiezen.

Traprenovatie voor de trap van hout: zandstralen

Moet er een trap van hout gerenoveerd worden? Dan is zandstralen de meest effectieve vorm van traprenovatie. Bij deze vorm van renoveren wordt er hard materiaal tegen de trap aan gespoten met behulp van perslucht. Dit zorgt ervoor dat de bovenste laag van het hout geschuurd wordt, waardoor krassen etc. verwijderd worden. De trap oogt daarna weer precies als nieuw.

Is je trap aan renovatie toe, en besteed je dit het liefst uit aan een expert? Dan is het aan te raden om de verschillende specialisten goed met elkaar te vergelijken. Zo kun je zeker zijn van een mooi resultaat en dat je niet te veel betaalt. Hoe je de verschillende partijen het best met elkaar kunt vergelijken? Door even te googelen vind je de verschillende partijen! Hierna is het slechts een kwestie van vergelijken op basis van de website. Eventueel kun je een vrijblijvende offerte aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *