Wat is een troffelvloer?

Het zou er in eerste instantie naar uit kunnen zien dat de zogenaamde troffelvloer een vloer is welke vrij nieuw is. Dat is echter niet correct, integendeel. Voor dit type vloer geldt dat ze reeds een behoorlijke tijd op de markt is terug te vinden. Dit gezegd hebbende werd ze in het verleden voornamelijk gebruikt in bedrijfsgebouwen en dus niet zozeer in particuliere woningen. Vandaag de dag lijkt daar verandering in te zijn gekomen. De uitstekende eigenschappen waar je bij dit type vloer op kan rekenen zorgen er in de praktijk dan ook voor dat je kan rekenen op best een aantal interessante voordelen. Wil je hier nu graag meer over ontdekken? Dan zal je kunnen vaststellen dat het zeker de moeite waard is om je even te verdiepen in de onderstaande informatie!

Kennismaking met de troffelvloer of mortelvloer

Een troffelvloer wordt in de praktijk ook wel eens een zogenaamde mortelvloer genoemd. Het gaat hierbij om een naadloze vloer welke bestaat uit gekleurde, fijne grind- evenals kwartskorrels. Voor deze korrels geldt dat ze samengebonden zijn door een zogenaamde epoxyhars. Voor dit type vloer geldt dat ze haar naam dankt aan de manier waarop de vloermortel wordt aangebracht. Dit gebeurt immers in de praktijk manueel en met behulp van een zogenaamde troffen en vlakspaan. Eigenlijk is het fout om te stellen dat troffelvloeren gietvloeren zijn. Toch kan in de praktijk worden vastgesteld dat menig aantal aanbieders ze toch onder deze categorie plaatsen.

Toepasbaar in heel veel verschillende omgevingen

Zoals eerder op deze pagina reeds aangehaald is het in de praktijk zo dat de troffelvloer toegepast kan worden in menig aantal sterk uiteenlopende omgevingen. In eerste instantie gaat het hierbij dan om bijvoorbeeld professionele of zakelijke omgevingen. Ook in bijvoorbeeld ziekenhuizen of andere medische gebouwen kan er echter worden vastgesteld dat deze vloer ontzettend populair is. Dat is niet in het minst het gevolg van de geweldige hygiënische voordelen waarover ze beschikt. Ook de eenvoud waarmee ze schoon kan worden gemaakt is uiteraard een niet onbelangrijk voordeel.

De belangrijkste voordelen van een troffelvloer op een rijtje

Overweeg jij ook het gebruik van een troffelvloer in je woning? Dan zal je tot de conclusie komen dat je zal kunnen rekenen op menig aantal interessante voordelen. De strakke afwerking zorgt er in de praktijk bijvoorbeeld voor dat je niet alleen kan rekenen op heel wat loopcomfort over de vloer, daarnaast zal je ook niet langer ontzettend veel tijd en moeite moeten besteden aan het schoonmaken van de vloer. Sowieso zorgt het ontbreken van voegen er in de praktijk voor dat je kan rekenen op een uitermate hygiënische vloer waar je met alle plezier gebruik van zal maken.

Tegenwoordig blijkt het zeer vaker een strikte eis te zijn van heel wat mensen om gebruik te kunnen maken van een vloer die gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Deze duurzame manier van verwarmen is door de jaren heen dan ook ontzettend populair geworden. Is dat ook een niet onbelangrijke eis waar jij over beschikt? Dan zal je er rekening mee willen houden dat troffelvloeren zich uitstekend lenen om gecombineerd te worden met dit type verwarming.

Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *