7 tips bij het kopen van een keuken op maat

Een nieuwe keuken kopen is een grote stap en vergt veel denkwerk. Als je een keuken op maat gaat bestellen zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Natuurlijk welke stijl je wil, of de maten kloppen, maar er zijn nog meer dingen die je misschien vergeet. Het kopen moet een feestje zijn en daarom is het belangrijk dat je je goed laat informeren. Toch moet je zelf ook dingen bedenken, daarom hieronder 7 tips om te zorgen dat jouw keuken perfect gaat passen. 

Ga voorbereid op pad als je een keuken op maat gaat bestellen

Het is vanzelfsprekend maar vaak zijn mensen toch niet of niet goed genoeg voorbereid als ze op pad gaan voor een keuken op maat. Stel eerst een wensenlijst samen, wat wil je absoluut in je keuken terugzien. Denk daarbij aan apparatuur, maar ook aan de kleurstellingen. Maar denk ook aan wat jouw budget is, wat wil je minimaal en wat wil je maximaal uitgeven. 

Als je vervolgens een afspraak maakt, weet je zeker dat er genoeg tijd voor je is en dat je op je gemak keuzes kunt maken. Teken vooraf al jouw keuken op schaal zodat de indeling duidelijk is en de maten bekend zijn. Dit communiceert veel makkelijker tijdens een gesprek met een adviseur. Het is verstandig om bij een nieuwbouwhuis ook de bouwtekeningen mee te nemen en ook de maten zelf nog na te meten. De bouwtekeningen kunnen afwijken, maar geven vaak wel veel informatie over leidingwerken en aan- en afvoer van water. 

Koop je keuken op maat bij een CBW-erkend bedrijf

Je wilt natuurlijk een mooie prijs hebben voor je keuken, maar garantie en kwaliteit zijn ook belangrijk. Een keuken koop je namelijk voor jaren en je wilt niet onnodig tegen problemen aanlopen. Een CBW-erkend bedrijf biedt je zekerheid op het gebied van aanbetaling, productgarantie en waarborg bij eventuele geschillen. 

Leg je neer dat sommige dingen niet gaan

Elke ruimte is anders en elke wens is anders. Soms moet je je neerleggen bij iets dat niet gaat. Natuurlijk kun je puzzelen of het op een andere manier haalbaar is, maar in sommige gevallen is dat niet zo. Vaak kun je de ruimte waarin je de keuken gaat plaatsen niet veranderen en als je voor een kookeiland bijvoorbeeld net 40 centimeter te weinig hebt, dan kun je die niet erbij toveren. Leg je erbij neer en kijk naar andere opties en alternatieven. Als je te lang vast blijft zitten op één punt kom je én niet verder en het maakt het kopen van iets leuks, namelijk het kopen van een keuken op maat, minder aangenaam. 

Maak nooit overhaast een beslissing

Een keuken op maat kopen is een grote stap en een investering. Laat je dus nooit haasten en slaap een nachtje over een offerte. Het is ook aan te raden om bij twee of drie zaken een offerte aan te vragen voor wat jij wilt hebben. Zo kun je kijken of er meer mogelijk is en wat de beste prijs is voor jouw nieuwe keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *