Welk kledingrek moet ik kiezen?

Voor het opbergen van kleding zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo wordt het vaak opgeborgen in kasten, dozen garderobes of kledingrekken. De laatste willen we hier even uitlichten omdat het kiezen van een kledingrek niet altijd even makkelijk is. Waar moet je op letten, welke verschillen zijn er en waar kan ik het beste een kledingrek kopen.

Aandachtspunten en verschillen

Er zijn veel verschillende kledingrekken te koop met elk hun eigen plus- en minpunten. Omdat we niet ieder kledingrek kunnen behandelen zullen we hier ingaan op de meest gangbare typen. Wanneer je een kledingrek gaat aanschaffen zijn er een aantal aandachtspunten. Ten eerste is dat de prijs welke voor een groot deel de duurzaamheid van het rek bepaald. De goedkopere rekken hebben veelal kunststof koppelingen en buizen waardoor het rek erg kwetsbaar is. Omdat de rekken vol gehangen worden met kleding , wat een aardig gewicht kan zijn, zien we vaak dat dit type kledingrek het snel begeeft. De kunststof koppelingen scheuren onder het gewicht van de kleding en het rek valt uit elkaar na een aantal keren gebruikt te zijn.
De kledingrekken in een iets hoger segment zijn vaak voorzien van dikwandigere stalen buizen en gelaste koppelingen. Deze rekken kunnen grote gewichten kleding zonder problemen herbergen. De kledingrekken zijn er in verschillende kleuren zoals wit en zwart maar de meest gebruikte kleur is chroom. Deze sterke laag is zeer slijtvast en daardoor veel toegepast. De gekleurde rekken zien we meer terug in het hogere segment waar design een belangrijkere rol speelt.
Naast de kleur is er een verschil in afmeting. Zo zijn er kleine kinderkledingrekken van 60 cm breed en 120cm hoog maar ook transportrekken van 180 cm breed tot wel 210 cm hoog. Hierbij zijn er rekken waarvan de hoogte verstelbaar is met de mogelijkheid om 2 lagen kleding boven elkaar op te bergen. Deze rekken, zogenaamde dubbelrekken, gaan hierdoor heel efficiënt met de beschikbare ruimte om. De kledingrekken kunnen zijn voorzien van steldoppen of wielen. Met de steldoppen kan het kledingrek waterpas worden gezet zodat deze niet gaan wiebelen. Als er gebruik wordt gemaakt van wielen kan het rek eenvoudig worden verreden. Dit kan wenselijk zijn in kleinere ruimtes of wanneer de kleding vaker veplaatst moet worden in bijvoorbeeld kledingzaken of markthandels.

Op het gebied van kledingrekken is er veel aanbod maar de kwaliteit hiervan verschilt. De goedkopere kledingrekken vinden we terug bij de Blokker, Xenos en IKEA. Deze kledingrekken zijn laag geprijsd maar hebben daarentegen een korte levensduur.
De sterkere gelaste kledingrekken kunnen online gevonden worden bij bijvoorbeeld https://www.bleijenberg-shop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *