Zo richt je je slaapkamer in voor een betere nachtrust!

Een slaapkamer gebruiken we allemaal stiekem als een multifunctionele ruimte. Soms is het eventjes je bibliotheek, je werkplek, je eetruimte om even lekker in bed te snacken of zelfs als washok wanneer je je kleding laat slingeren. Met deze tips tover jij je kamer om naar waar hij echt voor bedoeld is: slapen!

Sleep, Bed, Woman, Bedroom, Sleeping, Dream, Tired

Van rommelkont naar slaapkont.

Wanneer je slaapkamer veel rommel bevat, voelt dit onbewust vaak als een soort to-do list. Het resultaat is dat deze lichte onrust in je hoofd blijft en ervoor zorgt dat je niet volledig kan rusten. Het is daarom belangrijk je slaapkamer netjes te houden. Vaak zijn we geneigd om onze spullen op kastjes, tafeltjes en planken te laten slingeren. Zorg er voor dat alles buiten je gezichtsveld is wanneer je gaat slapen. De beste oplossing is daarom om onder je bed laden te plaatsen waar je spullen kwijt kunt die je niet gebruikt. Zorg voor ruime bakken of lades, zodat je niet het probleem stiekem onder je bed verstopt. Grote lades kunnen moeilijk zijn te verplaatsen, zorg daarom dat je een grote auto hebt of ga op de dag zelf een grotere auto huren.

Zet hem maar op zijn plek!

In je slaapkamer is het belangrijk waar en hoe je je spullen plaatst. Zo is het bijvoorbeeld het beste om je bed tegen een muur aan te plaatsen waarbij je goed zicht hebt op de deur en het raam. Het raam geeft je een veilig gevoel. Plaats je bed nooit te dicht bij het raam, zodat fel licht je slaap niet kan verstoren. Wanneer je slaapkamer geen aparte ruimte is in je woonruimte en je bijvoorbeeld in een studio woont, kan het best lastig zijn om een goede indeling te maken. Om het effect van een slaapkamer na te bootsen, is het verstandig om een scheiding te maken. Dit kan bijvoorbeeld door een gordijn op te hangen welke je dicht kan doen wanneer je gaat slapen.

In geuren en kleuren.
Felle kleuren kunnen ervoor zorgen dat je overdag een stuk vrolijker bent, maar wanneer je gaat slapen zorgen deze kleuren ervoor dat je opgewekt blijft. Letterlijk en figuurlijk! Door rustige en zachte kleuren te gebruiken, zoals bijvoorbeeld pastel kleuren, zorg je voor een rustgevende sfeer. Uiteindelijk draait het erom dat je de ruimte rustig en knus maakt. Wanneer je slaapkamer een grote make-over nodig heeft en je misschien veel moet vernieuwen, is een busje huren erg handig.

Ssst, slaap zacht.

Er zijn erg veel dingen die je uit je slaap houden en vaak zit dit probleem in de palm van je hand. Wanneer je je telefoon altijd bij je hebt, houd je jezelf wakker. Ook de tv aan laten staan, omdat je lekker bij geluid in slaap kan vallen werkt eigenlijk niet. Je blijft onbewust luisteren en zorgt ervoor dat je niet helemaal kan uitrusten. Natuurlijk mag je elektronica gebruiken, maar beschouw je slaapkamer als een vlucht naar dromenland: vliegtuigmodus op je telefoon aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *