Het belangrijkste element uit je woonkamer: de bank!

Al sinds eeuwen zijn banken het element in de woonkamer (of zitkamer!). En door de jaren heen is het assortiment van banken gaan variëren. In dit artikel gaan we het over verscheidene banken hebben. Van twee en driezitsbanken, tot hoekbanken en ook de beruchte loungebanken waar iedereen wel een oogje bij dicht wilt doen. Lees verder als jij in de komende tijd ook een bank gaat aanschaffen en wel eens wilt lezen wat een alledaags persoon denkt van banken!

2-3 Zits banken

Een 2 of 3 zits bank is perfect voor een klein appartement, wanneer je graag eens samen met iemand een film kijkt of lekker op de bank wilt zitten met een magazine. 2-3 zits banken worden ook wel eens samen gekocht om ze haaks te positioneren in een woonkamer. 2-3 zits banken zijn ook het oudste soort banken naast fauteuils en zien deze vaak terug in fims die zich in de geschiedenis afspelen. Vanuit de combinatie 2-3 zits banken is een nieuwe bank ontstaan. De hoekbank.

De Hoekbank

Een hoekbank is ontstaan uit een 2-3 zits bank die haaks is gepositioneerd van elkaar. En iemand heeft ooit het idee gehad ‘Waarom hebben we twee banken nodig? Kunnen we niet 1 bank maken?’ Een hoekbank is dus in principe een 2 zitsbank en een 3 zitsbank haaks aan elkaar, zodat er als het ware een ‘hoek’ ontstaat. Vandaar de naam ‘’hoekbank’’.

Loungebank

Het idee van de loungebank is geboren uit het concept dat een bank net zo lekker slaapt als een bed. Hierdoor is een loungebank lekker breed om goed te relaxen en functioneert als bank die gemaakt is om weg in te duiken voor een dutje. Het is mogelijk om een hoekbank met lounge gedeelte te hebben of een hoekbank die in zijn geheel ook een loungebank is.

Zoals je merkt is de variatie in banken oneindig geworden. Dus ga erop uit en vindt jouw ideale bank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *