Hoe kies je de beste mozaïektegels?

Mozaïek tegels geven een ruimte een heel ander uiterlijk. Het zijn tegels die uit verschillende kleuren bestaan en meestal uit kleine afmetingen bestaan. Wanneer ze bij elkaar gebracht worden vormen ze een unieke combinatie en zijn ze dus ideaal voor het decoreren van een wand. Het samenstellen van zo een wand kan heel leuk zijn, omdat je creatief bezig bent en iets kunt samenstellen dat helemaal uniek is.

Wanneer je een wand wilt samenstellen dan heb je 3 keuzes:

  • Glas mozaïek: dit is ideaal voor volledige ruimtes in huis. Deze wordt het meest toegepast en komt in diverse heldere kleuren. Verder verslijten ze niet snel en zijn ze heel gemakkelijk om te onderhouden. Ze zijn wel wat duurder dan de andere 2.
  • Keramische mozaïek: deze worden meestal geplaatst in ruimtes die snel vies worden. Ze zijn te krijgen in matte of glanzende tegeltjes en ook in verschillende vormen en kleuren. Ze komen niet per se in vierkantige vormen. Daarnaast zijn ze vlekbestendig en gemakkelijk schoon te maken.
  • Natuursteen mozaïek: deze bestaat uit kleine natuursteentjes. Ze komen in verschillende maten en geven je ruimte een heel natuurlijke sfeer.

Je kunt je eigen unieke wand creëren door diverse natuurstenen of keramische tegeltjes te gebruiken, maar dat kan best wel veel tijd in beslag nemen. Als je wat sneller klaar wilt zijn, is het misschien beter om voor de glas mozaïek te kiezen. Deze komen meestal in 30 x 30 cm afmetingen.

Wat je wel moet weten voordat je mozaïek tegeltjes gaat aanbrengen.

Als je mozaïek wilt plaatsen in vochtige ruimtes, moet je ze op papier vastlijmen. Anders kan de lijm het begeven en raken de tegeltjes los. Door papier te gebruiken heeft de tegel een groter raakoppervlakte aan de achterkant zodat het beter geplakt blijft aan de wand. Ook is het belangrijk om schimmels te voorkomen. Dit doe je door de voegen twee keer te impregneren zodat de voeg water- en vuilafstotend is. De tegels die je op andere plekken aanbrengt hebben weinig onderhoud nodig, zolang ze correct geplaatst zijn.

Mozaiektegels.com heeft al deze soorten tegels en meer zodat je je heel huis een unieke look kunt geven. Je kunt bij hun verzekerd van zijn dat ze met de trend meegaan en dat ze je alleen de beste kwaliteit zullen geven. Je krijgt ook nog 14 dagen bedenktijd zodat je toch wat anders kunt keizen als je niet tevreden bent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *